Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Απάντηση του υπουργείου δικαιοσύνης στο άρθρο του “Ολυμπία” για τις υποκλοπές


Από το υπουργείο δικαιοσύνης λάβαμε την ακόλουθη απάντηση σχετικά με σημερινό άρθρο μας, την οποία παραθέτουμε αυτούσια με μικρό σχόλιο στο τέλος.

Αξιότιμοι κύριοι,
με αφορμή το σχόλιο που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας, για την εγκυρότητα της πληροφόρησης θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η
υπόθεση των υποκλοπών τέθηκε στο αρχείο επί κυβερνήσεως Ν.Δ.
Ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε ζητήσει την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, ενέργεια η οποία οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα, όπως ορθώς αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα σας.


Ωστόσο, για την πληρότητα της ενημέρωσης που υπηρετείτε θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε καμία περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, τη διάδοση των ιδεών και τη διατύπωση απόψεων ακόμη και οξείας κριτικής μέσω διαδικτύου, ούτε να περιορίσει στο ελάχιστο το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και ιδιαίτερα του νέου να αμφισβητεί δημόσια συμπεριφορές, πολιτικές και πρακτικές του δημόσιου βίου.
Έχει επανειλημμένως επισημανθεί ότι είναι σαφής και ξεκάθαρη η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης να προωθήσει μέτρα για την καταπολέμηση των σύγχρονων εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
(σσΟ: 4 Αυγούστου 2010 ξαναμπήκε η υπόθεση στο αρχείο, για δεύτερη φορά μετά το 2007. Το πρώτο σκέλος όμως αφορά την υποθεση Τσαλικίδη την οποία ανακίνησε ο νυν υπουργός με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Αναμένουμε την άσκηση δίωξης στον Τόμας Μίλερ, που πλέον δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία και κάνει business σε Ελληνικές εισηγμένες εταιρείες. Κάντο Μιλτιάδη και μείνε στην ιστορία.)
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου