Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης απολογούνται σήμερα στον ανακριτή για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη


Την είσοδο του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν σήμερα τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, προκειμένου να απολογηθούν για την...
υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος την ημέρα του Πάσχα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους με την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση.
Οι τρεις γιατροί, ενώ ήταν μάρτυρες στην υπόθεση μετατράπηκαν σε κατηγορούμενους ύστερα από την μελέτη και την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας από τον ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση. Κατά την κρίση του, πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες και των τριών νέων κατηγορουμένων για τον θάνατο της 16χρονης μαθήτριας, με αποτέλεσμα να διαβιβάσει εκ νέου το φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου εκθέτοντάς του τα στοιχεία και ζητώντας του να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις, πράγμα που έγινε από τον κ. Στέφανο Ζαρκαντζιά.
Ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία τα οποία εντόπισε ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, που στοιχειοθετούν το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης δεν είναι γνωστά.
Οι τρεις γιατροί, έχουν λάβει κλήση να προσέλθουν για απολογία σήμερα, ωστόσο η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και το πλέον πιθανό είναι ότι θα ζητήσουν όση προθεσμία τους δίνει ο νόμος για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, αφού λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση εφ’ όσον δεν ήταν κατηγορούμενοι αλλά μάρτυρες.
Πάντως, κομβικό ρόλο στην υπόθεση θα έχει η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε ο ανακριτής ζητώντας του να συντάξει σχετική έκθεση. Είναι άγνωστο όμως αν ο κ. Μαρνέρης ήδη έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο έγγραφο ή αν έχει γνώση του περιεχομένου του το οποίο να έλαβε υπ’ όψιν του για να υπάρχει η νέα εξέλιξη στην υπόθεση. Εκκρεμούν βεβαίως δυο ακόμα πραγματογνωμοσύνες τεχνικών συμβούλων-ιατροδικαστών, τους οποίους έχουν διορίσει τόσο η οικογένεια του ανήλικου άτυχου κοριτσιού όσο και ο ένας εκ των δυο νεαρών κατηγορουμένων, φίλων της 16χρονης.
Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη, στο πλαίσιο πάντα της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση, προσέρχονται στο ανακριτικό γραφείο, κατόπιν κλήσης που έχουν λάβει και καταθέτουν ως μάρτυρες άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
http://heraklion1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου