Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τον Αύγουστο ο διαγωνισμός για τα κοιτάσματα



Ανοίγει επιτέλους ο φάκελος «Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο στην Κρήτη».
Για τις αρχές Αυγούστου υπολογίζεται από την κυβέρνηση ότι θα προκηρυχθεί ο...
 διεθνής διαγωνισμός, προκειμένου να γίνουν οι γεωλογικές και σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου, τόσο νοτίως της Κρήτης και ειδικότερα της Γαύδου, όσο και σε ολόκληρο το Ιόνιο.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, η κυβέρνηση προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε στις αρχές Αυγούστου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.


Παράλληλα, ετοιμάζεται και η στελέχωση της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει την εποπτεία των ερευνών, αλλά και της αξιοποίησης των ευρημάτων στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο.


Και στο ζήτημα της επιτροπής γίνονται πολύ προσεκτικές κινήσεις, ώστε να στελεχωθεί με ειδικευμένους επιστήμονες. Τα τρία από τα επτά μέλη της θα τοποθετηθούν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα τέσσερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.
Η νέα, Εταιρία, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με κεφάλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου