Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Στο Δικαιοσύνης εντάσσεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Η ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε στην αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στο Δικαιοσύνης εντάσσεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης, και η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές. Η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.                                                                                      video-from

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου