Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εταιρεία security πίσω από τα όπλα των "Πυρήνων?




Μια εταιρεία security από τα Χανιά, η οποία είχε αναλάβει παλαιότερα τη φύλαξη του αεροδρομίου της πόλης, νοσηλευτικών ιδρυμάτων και άλλων δημοσίων κτιρίων, εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στην υπόθεση όπλων που φέρεται να κατέληξαν μέσω Φινλανδίας σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η εταιρεία μετέφερε στην πορεία την έδρα της στον Πειραιά, όπου φαίνεται να ασχολήθηκε με την πώληση συστημάτων ασφαλείας. «Κλειδί» στην υπόθεση των
όπλων θεωρείται και η εξαφάνιση ενός 39χρονου ξυλουργού, επίσης από την Κρήτη, τα ίχνη του οποίου «έσβησαν» στις 24 Απριλίου 2010 στα Φλογητά Χαλκιδικής.

Τα νέα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η οποία ερευνά το πώς εξοπλίστηκαν μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων» και μαζί τους πιθανόν και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη χώρα αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Η έρευνα αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την επανεμφάνιση της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας, αλλά και την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου 2013 από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ο ύποπτος νοσηλευτής   Εναυσμα των ερευνών σε Κρήτη και Χαλκιδική αποτέλεσε η σύλληψη ενός 48χρονου κρητικής καταγωγής στις 14 Φεβρουαρίου 2013, ο οποίος εργαζόταν ως νοσηλευτικός υπάλληλος στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της ρουμάνας συζύγου του ότι κατείχε παράνομα όπλο, το οποίο μάλιστα η ίδια υπέδειξε στην ΕΛ.ΑΣ. Ο 48χρονος είχε φυλακισθεί παλαιότερα για υπόθεση απάτης και σήμερα κρατείται στις φυλακές Ορεστιάδας.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, το όπλο το οποίο εντοπίστηκε να έχει προερχόταν από την ίδια παρτίδα Glock που βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τα αυστριακής κατασκευής όπλα φέρεται να εισήχθησαν μέσω φινλανδικής εταιρείας στη χώρα μας και ο βασικός παραλήπτης να ήταν ο συγκεκριμένος νοσηλευτής.

Υστερα από αυτά στις φυλακές Ορεστιάδας έφτασε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να αναζητήσει την άκρη του νήματος στις διαδρομές της παρτίδας όπλων, τμήμα της οποίας έφθασε στους «Πυρήνες». Εκτός των άλλων στοιχείων τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. απασχόλησαν και οι αναφορές της αλλοδαπής συζύγου του κρατουμένου ότι ο άνδρας της «είχε σκοτώσει πριν από τρία χρόνια τον ετεροθαλή αδελφό του, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στη Χαλκιδική».

Ο ετεροθαλής αδελφός   Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο 48χρονος και ο 39χρονος εξαφανισθείς ετεροθαλής αδελφός του (τα στοιχεία όλων είναι στη διάθεση του «Βήματος») κατάγονται από την περιοχή της Αγιάς στα Χανιά. Και οι δύο ήταν παλαιότερα συνέταιροι σε εταιρεία security που είχε αναλάβει σημαντικά έργα φρούρησης στην περιοχή. Στην ίδια εταιρεία συμμετείχαν και άλλα άτομα των οποίων ερευνάται ο ρόλος.

Στη συνέχεια οι δύο συγγενείς ασχολήθηκαν και με το εμπόριο ξυλείας. Ο 48χρονος αργότερα αναχώρησε για την Ορεστιάδα όπου εργάστηκε ως τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ ο ετεροθαλής αδελφός του παρέμεινε στην Κρήτη.

Οπως ανέφερε άνθρωπος που γνώριζε τον 39χρονο στην Κρήτη, «ήταν ένα εξαιρετικό παιδί που εργαζόταν ως βοηθός ξυλουργού. Δεν είχε στο χωριό κανέναν συγγενή. Στις 23 Απριλίου 2010 αναχώρησε για τη Χαλκιδική προκειμένου να βρει τον αδελφό του με τον οποίο φέρεται να είχε μια οικονομική εκκρεμότητα. Μας είπε ότι θα γυρίσει αμέσως πίσω. Δεν γύρισε ποτέ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο αδελφός του είχε ύποπτες δραστηριότητες..

Οπως δείχνουν λοιπόν τα νεότερα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος κατευθύνθηκε σε εξοχική κατοικία στα Φλογητά Χαλκιδικής (παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Νέα Μουδανιά) που ανήκει στον προφυλακισμένο ετεροθαλή αδελφό του, ο οποίος έχει πλέον προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρία της ρουμάνας συζύγου, ο 48χρονος πυροβόλησε για άγνωστο λόγο τον 39χρονο συγγενή του και έθαψε το σώμα του στην αυλή του σπιτιού. Η έρευνα όμως των αστυνομικών στην περιοχή δεν φέρεται να έχει εντοπίσει ίχνη της σορού του.

Από την άλλη πλευρά, ο 48χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Εχει υποστηρίξει ότι ο αδελφός του είναι στη ζωή, αυτός ήταν ο εισαγωγέας όπλων από τη Φινλανδία και έχει εξαφανισθεί επειδή έχει ο ίδιος ποινικές εκκρεμότητες.

Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αμφισβητούν αυτό το ενδεχόμενο και σημειώνουν ότι η μοναδική δικαστική εκκρεμότητα που είχε ο 39χρονος ήταν για μη καταβολή εισφορών (πιθανόν ως ένας από τους εργοδότες στην εταιρεία security).

Και ήδη τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν βρει νέα δεδομένα σε αυτή τη σύνθετη υπόθεση.    
          πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου