Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Λειτουργούν… χωρίς να έχουν παραδοθεί οι νέες φυλακές στα Χανιά

 Λειτουργούν χωρίς να έχουν το απαραίτητο προσωπικό, ενώ δεν έχουν ακόμα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

filakes
Ο λόγος για τις νέες φυλακές Χανίων στην Αγιά που από τον Δεκέμβριο δέχονται κρατουμένους, διαδικασία που έγινε άρον-άρον καθώς από τις πέντε πτέρυγες λειτουργούν μόνο δυο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα στην λειτουργία των βοηθητικών χώρων.
Οι φυλακές που υπήρχαν στην πόλη των Χανίων ασφυκτιούσαν και είχαν χαρακτηριστεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης “ποντικότρυπα”.
Έτσι αποφασίστηκε η λειτουργία των νέων φυλακών στην Αγιά που όμως έγινε “στο πόδι”.
Με τουλάχιστον 100 άτομα προσωπικό να υπολείπονται οι φυλακές άνοιξαν, αλλά λειτουργούν μόνο οι 2 πτέρυγες οπού και σήμερα υπάρχει υπερπληθυσμός κρατουμένων.
Παράλληλα όμως δεν έχει γίνει ούτε η προσωρινή παράδοση τους .
Επιθεώρηση κλιμακίου
fylakes_agiasΤο θέμα αναδείχτηκε με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των νέων φυλακών κλιμάκιου της “Θέμις Κατασκευαστική”.
Το κλιμάκιο βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου να γίνει η προσωρινή παράδοση και να διευθετηθούν οι λογαριασμοί αφού όμως, πρώτα διαπιστωθούν τυχόν εκκρεμότητες ή παραλείψεις.
Οι επιβλέποντες μηχανικοί περνούν από το μικροσκόπιό τους τις εγκαταστάσεις προκειμένου να «κλειδώσει» η σωστή παράδοση του έργου τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και επίπεδο ασφαλείας.
Από “κόσκινο” περνά τόσο ο τρόπος κατασκευής όσο και το επίπεδο ασφαλείας που επιτυγχάνεται, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν παρατηρήσεις και προτάσεις για τη βελτίωση λεπτομερειών.
Πηγές αναφέρουν πάντως ότι δεν τίθενται θέματα ασφαλείας των εγκαταστάσεων, ενώ για την οριστική παράδοση θα απαιτηθεί πολύ περισσότερος χρόνος.                                                         πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου