Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών


Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο για τουλάχιστον δύο χρόνια στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε... το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συγκεκριμένα,.. τη Δευτέρα το πρωί συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην περιοχή του Ταύρου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο Ινδοί ηλικίας 42 και 31 ετών και δύο Πακιστανοί, 29 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τέσσερις μετανάστες, υπηκόους Ινδίας και Πακιστάν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. παράνομους μετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως πακιστανικής και ινδικής καταγωγής, σε χώρες της Ε.Ε. έναντι χρηματικής αμοιβής 1.000 ευρώ το άτομο.

Ο 31χρονος Ινδός και ο 22χρονος Πακιστανός δραστηριοποιούνταν ως μέλη της οργάνωσης έχοντας το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής από τους μετανάστες, ενώ παράλληλα μεριμνούσαν και για τον εφοδιασμό τους με τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης. Τέλος, ο 41χρονος συλληφθείς ήταν εκείνος που συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, τέσσερις κάρτες επιβίβασης, χρηματικό ποσό 3.210 ευρώ και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.                                                                                       πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου