Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Σενάρια" για μία ακόμη χρεοκοπία της Ελλάδας από ISDA


Δεν αποκλείει και νέα ελληνική χρεοκοπία και πληρωμή των ελληνικών CDS η ISDA, αναφορικά με τα ελληνικά ομόλογα που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που δεν ...πληρωθούν τα ομόλογα που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν νέα ενεργοποίηση των ελληνικών CDS.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε από το Eurogroup την έγκριση να μην πληρώσει τους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI+.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για να συμμετάσχουν οι πιστωτές στο PSI+ των εν λόγω ομολόγων λήγει στις 18 Απριλίου, μετά τις πληροφορίες για συνεχιζόμενες αναβολές στις συνελεύσεις των ομολογιούχων. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 8,3 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχουν χρήματα ώστε να πληρώσει τους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου», τονίζεται σε δημοσίευμα των FT, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πηγές της ISDA ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και νέα ελληνική χρεοκοπία και πληρωμή των ασφάλιστρων κινδύνου.                                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου