Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κλιμακώνουν οι Βρετανοί στα Φόκλαντς: Στέλνουν ολόκληρο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών!



Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στα Φόκλαντς το 3ο Τάγμα του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, το οποίο θα αναπτυχθεί με πλήρη δύναμη σε μία προσπάθεια να δείξει στην Αργεντινή ότι ... "σοβαρολογεί" όταν λέει ότι θα προστατέψει τα νησιά (και τα πετρέλαιά τους)...

Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη μονάδας αλεξιπτωτιστών στα νησιά, μετά από ακριβώς 30 χρόνια. Το ίδιο τάγμα είχε πολεμήσει και την εποχή εκείνη, σε μια από τις πιο σκληρές μάχες της εκστρατείας. Στην περιοχή θα φτάσει και το καταδρομικό Type 45, HMS Dauntless, η αποστολή του οποίου, ωστόσο, είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.
Πάντως, ο Σύνδεσμος Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας (UK National Defense Association) εξέδωσε μελέτη του, η οποία αναφέρει ότι οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να δώσουν πολύ δύσκολη μάχη για να καταφέρουν να αμυνθούν, να ενισχύσουν ή να ανακαταλάβουν τα Φόκλαντς, σε περίπτωση που η Αργεντινή εισέβαλε ξανά.
Αναφέρει ξεκάθαρα ότι, η Αργεντινή θα μπορούσε να εισβάλει με όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να καταλάβει τα νησιά. Από την πλευρά τους οι βρετανικές δυνάμεις στο νησί αποτελούνται από 4 Eurofighter, ένα καταδρομικό Type 45, ένα αντιαεροπορικό σύστημα Rapier στην περιοχή του αεροδρομίου στο Όρο Πλέζαντ.
Λόγω της αδυναμίας να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις ενισχύσεως στα νησιά, οι υπάρχουσες στρατιωτικές δυνάμεις θα έπρεπε να κρατήσουν το αεροδρόμιο για περίοδο μίας εβδομάδας!           πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου