Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δημόσιο: Τα κριτήρια για την μικρή κινητικότητα όσων υπαλλήλων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα



Τα κριτήρια κατάταξης υπαλλήλων, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με διάφορες διαδικασίες και με τον νόμο Κατρούγκαλου, περιλαμβάνονται σε υπουργική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην πρόσκληση, που θα δημοσιευθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα καθορίζονται οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο- ειδικότητα προσωπικού, καθώς και τυχόν ειδικά προσόντα που θα απαιτούνται.

Μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να απασχοληθούν με σειρά προτίμησης. Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν από μία έως και πέντε προτιμήσεις φορέων.

Βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης καταρτίζονται πίνακες κατάταξης των υπαλλήλων. Στα κριτήρια λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα, ο χρόνος υπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ομοεδρικότητα του φορέα προέλευσης – εκεί δηλαδή όπου υπηρετούσαν προ διαθεσιμότητας – και του φορέα υποδοχής και η συνυπαγωγή των φορέων προέλευσης και υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο ενδιαφερόμενος με τον μεγαλύτερο αριθμό τέκνων.

Παράλληλα, με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζεται και η διαδικασία για τον διορισμό των επιτυχόντων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, η τοποθέτηση των οποίων είχε παγώσει λόγω Μνημονίου. Αφού συγκεντρωθούν και σε αυτή την περίπτωση οι κενές θέσεις των φορέων, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη. Οι επιτυχόντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση και σε διαφορετική κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού από εκείνη που είχαν διοριστεί.

Κατά την κατάταξη, εκτός από τα τυπικά προσόντα, θα ληφθεί υπόψη ειδικό κριτήριο ανάλογα με το έκδοσης του πίνακα διορισμού των επιτυχόντων που κυμαίνεται από 600 μόρια για τους επιτυχόντες του 2009, 500 για του 2010, 400 για του 2011, 300 για του 2012, 200 για του 2013 και 100 για επιτυχόντες του 2014.

πηγή: tovima.gr                                                                                                    http://policeonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου