Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Νεκρός ο ένας ληστής του Διστόμου - Αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί - Χειροπέδες στους άλλους δύο μέσα από ανταλλαγή πυροβολισμών
- Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής είχαν πληροφορίες πως οι ληστές του Διστόμου βρίσκονταν στο Βόλο
- Πρόκειται για τους Σπύρο Δραβίλα, Γιώργο Πετρακάκο και Σπύρο Χριστοδούλου
- Οι καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου φέρονται να έχουν σχέσεις και με τηντρομοκρατία
- Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα και τον είχε βοηθήσει στην απόδραση με το ελικόπτερο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό του Βόλου, όταν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες για τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση και με τρομοκρατία.

Από την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν και οι τρεις ληστές του Διστόμου, ενώ ένας εξ αυτών είναι έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο νεκρός ληστής δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, αλλά έδωσε τέλος στη ζωή του, προκειμένου να μην συλληφθεί.

Πρόκειται για τους ληστές του Διστόμου, οι οποίοι καταζητούνται και μάλιστα ένας εξ αυτών καταζητείται και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Συγκεκριμένα από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι μάλιστα αιφνιδιάστηκαν από την άρτια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και παραδόθηκαν αμέσως.

Αντίθετα, ο τρίτος ληστής του Διστόμου, Σπύρος Δραβίλας ήταν αυτός που αντιστάθηκε και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών για να δώσει μετά τέλος στη ζωή του.

Ένας από τους συλληφθέντες ληστές ήταν στενός συνεργάτης και του φαντομά καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στην απόδραση με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση


Οι τρεις ληστές του Διστόμου είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή στη Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το σπίτι και τους περίμεναν να βγουν.

Το σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και 4 ημέρες αλλά οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επέμβαση, γνωρίζοντας πως οι ληστές του Διστόμου είναι πάντα οπλισμένοι σαν “αστακοί”

Πριν την επιχείρηση είχαν παρακολουθήσει τους ληστές να βγαίνουν από το σπίτι και να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα, όπου σε ένα χωριό κοιτούσαν ένα υποκατάστημα τράπεζας, με τους αστυνομικούς να καταλαβαίνουν πως ετοιμάζονται για μία νέα ληστεία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου