Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα από τις φυλακές




Επιστολή… συναγερμού και νέων διαπιστώσεων για την επικίνδυνη κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού και όλης της χώρας, έστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημερώνοντας για τις προπαρασκευές τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκληματικών ενεργειών μέσα από τα κελιά!

Το περιεχόμενο του επίσημου εγγράφου, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», βασίστηκε στο δίκτυο πληροφοριών που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στις «ύποπτες» πτέρυγες του Κορυδαλλού και άλλων φυλακών.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην ηγεσία της Αστυνομίας έκαναν λόγο για νέες ζυμώσεις μεταξύ κατηγορουμένων για τρομοκρατία και μεγαλοποινικών, χρήση λάπτοπ και τάμπλετ στα κελιά, έλεγχο ολόκληρων πτερυγών από βαρυποινίτες και «αλισβερίσια» που σχετίζονται με την αγορά τεχνολογικών μέσων για τα οποία υπάρχει «τιμοκατάλογος».

Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Σώματος και έτσι αποφασίστηκε να ενημερωθεί επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να λάβει μέτρα, σε μία περίοδο στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και της Χρυσής Αυγής σε ειδικές αίθουσες στον Κορυδαλλό.

Την ερχόμενη Παρασκευή, μάλιστα, ξεκινά και το δικαστήριο για τον «Επαναστατικό Αγώνα» που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ανησυχία, καθώς οι τρεις δίκες με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα θα διεξάγονται στον ίδιο χώρο.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι παρά τις αποκαλύψεις που έγιναν για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις φυλακές, μετά τις συλλήψεις Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής Σπυροπούλου και την αποκάλυψη του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη τους, δεν άλλαξε τίποτα στο καθεστώς ελέγχου και επιτήρησης «σκληρών» κρατούμενων.Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη τεχνολογικών μέσων επικοινωνίας με τους «εξωτερικούς συνεργάτες», τα ανεξέλεγκτα επισκεπτήρια των «ταχυδρόμων», στους οποίους δίνονταν οδηγίες επιθέσεων, χρήματα, σκοπευτικά όπλων ακόμη και τάπερ με προσμίξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, που είχαν «ψηθεί» στη φυλακή.

Αρκετούς μήνες μετά και ενώ το τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς και τα στοιχεία που παρουσίασαν, απετράπη την τελευταία στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές παραμένουν -όπως περιγράφεται στο ενημερωτικό έγγραφο- χαλαρά έως ανύπαρκτα.

Είναι ενδεικτικό πως οι φυλακισμένοι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανακοίνωσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το νέο τους e-mail, στο οποίο καλούν τους εκτός φυλακής συντρόφους τους να στείλουν μηνύματα με συγκεκριμένο σύστημα κρυπτογράφησης                                         http://policenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου