Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μέχρι και φυλακή με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν εκατοντάδες κρατούμενοι.

Οι Ουκρανοί χτυπάνε ότι βρουν μπροστά τους,καθώς ο στρατός του Ποροσένκο προκειμένου να επιτεθεί σε προπύργιο των Νεο-Ρώσων κατάφερε να αφήσει ελεύθερους τους κρατούμενους πυροβολώντας και βομβαρδίζοντας την φυλακή στην οποία βρισκόντουσαν στην ανατολική Ουκρανία.

filaki 2

  Οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν εξ’αιτίας των επιθέσεων που διέλυσαν την φυλακή τους είναι σίγουρα μία εκατοντάδα.Σύμφωνα με την Δήμαρχο της περιοχής,το βράδυ της 10ης Αυγούστου μία οβίδα έπεσε στην φυλακή με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν οι κρατούμενοι.Ένας φυλακισμένος πέθανε από τα χτυπήματα και άλλοι τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι,όπως αναφέρει η ίδια η Δήμαρχος στην προσωπική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

  Παράλληλα η Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά««Ξέσπασε μία εξέγερση μετά τον βομβαρδισμό και 106 άνθρωποι διέφυγαν από τον τόπο κράτησης τους.Το πρωί μερικοί από αυτούς επέστρεψαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα»».Ακόμη, ένας δημοσιογράφος του AFP δήλωσε ότι η κεντρική πόρτα των φυλακών ήταν ανοιχτή και ότι οι μαχητές Νεο-Ρώσοι βοήθησαν στο να βρεθούν οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν.

filaki

  Σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής 40 κρατούμενοι δεν έχουν βρεθεί ακόμη.Ενώ ένας εκπρόσωπος των Νεο-Ρώσων δήλωσε πως αρκετοί Νεο-Ρώσοι έσπευσαν αμέσως στην περιοχή μετά το χτύπημα του Ουκρανικού Στρατού στην φυλακή,προκειμένου να εμποδίσουν τους δραπέτες να πάρουν τα όπλα.

Πηγή Le Parisien,Midilibre                                                                                                                     http://olympia.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου