Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Αλβανός «γκρέμισε» τις Φυλακές Γρεβενών και «άγνωστος» ισοβίτης έστειλε Έλληνα στην εντατική

Δύο περίεργα περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο σωφρονιστικό Καταστημα Φελλίου Γρεβενών, που επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά την τραγική εικόνα αποσύνθεσης και απώλειας του ελέγχου στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα, που παρατηρείται τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο. 

Το πρώτο περιστατικό έγινε γνωστό την Τετάρτη 11 Ιουνίου, όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών ένας 35χρονος Έλληνας κρατούμενος που διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα.

Ο ίδιος στην αρχή υποστήριξε πως «τραυματίστηκε» πέφτοντας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια, αποκαλύφθηκε πως τελικά είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από έναν ισοβίτη την Δευτέρα!

Αποτέλεσμα αυτής της «καθυστέρησης» είναι να κινδυνεύει η ίδια του η ζωή και να νοσηλεύεται σήμερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να κρίνεται κρίσιμη.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή, στην Α2 πτέρυγα, όταν ένας 45χρονος Αλβανός κρατούμενος,  διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών να μην του επιτρέψει «ελεύθερο επισκεπτήριο» έσπασε (χρησιμοποιώντας την μπάρα από τα βάρη που έχουν να αθλούνται οι κρατούμενοι), οκτώ κάμερες του συστήματος παρακολούθησης των φυλακών, όλες τις λάμπες των διαδρόμων και επιχείρησε να τσακίσει την «Στάση του επόπτη».

Άμεση ήταν η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων όπου κατάφεραν να τον «αφοπλίσουν» και να αποτρέψουν χειρότερες ζημιές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου