Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αλβανία: 10 μήνες φυλάκιση για τον Ιλίρ Κούπα


 Δευτέρα... το δικαστήριο Τιράνων ξεκίνησε την ακροαματική διαδικασία του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλιρ Κούπα.

Κατά την διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας πρότεινε να...αναγνωριστούν οι ποινές που επέβαλε η Ελληνική κυβέρνηση στον κατηγορούμενο και ήταν συνολικά 65 χρόνια κάθειρξης για ένοπλες ληστείες και άλλα αδικήματα. Βέβαια ο Κούπα και οι λοιποί δραπέτες διέπραξαν κι άλλα εγκλήματα κατά την απόδραση τους για τα οποία δεν δικάστηκαν ακόμη αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα εκτόξευαν την διάρκεια της φυλάκισης του.

Η Αλβανία αποφάσισε ο Κούπα να εκτίσει το "υπόλοιπο" της ποινής του στην Αλβανία όπου σίγουρα θα τύχει καλύτερης μεταχείρισης όπως λέει και ο ίδιος.

Αυτό το οποίο προβάλουν τα αλβανικά μέσα είναι πως ο Κούπα ήταν στις φυλακές Τρικάλων εξαιτίας οφειλής 10.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και δικάστηκε με 10μηνη κάθειρξη, αυτή λοιπόν θα είναι η ποινή του στην Αλβανία σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα.

Ο δραπέτης έχει γίνει δημόσιο πρόσωπο στην Αλβανία και αρκετά αγαπητός απ' τον κόσμο, απόδειξη αυτού ήταν η πρόσφατη τηλεφωνική του συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την βία στην ελληνικές φυλακές καθώς και τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το youtube και τον αποκαλούν ήρωα.

himara.gr-http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου