Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Την Πέμπτη καταθέτει ο Ραγκούσης για τα φαξ που τον εμπλέκουν σε υποκίνηση εξέγερσης στις φυλακές


Αφορμή το φαξ που εστάλη από το γραφείο του δικηγόρου που καλούσε κρατούμενους σε δυναμική αντίδραση...

Την Πέμπτη θα εμφανιστεί στην Εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης που είχε κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση, ο οποίος πήρε προθεσμία για την κατάθεση του.

Ο δικηγόρος κλήθηκε από την Εισαγγελέα σε κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικήματος, με αφορμή φαξ που εστάλη από το γραφείο του, με αποδέκτες κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, στο οποίο φέρεται να τους καλούσε «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουάνταναμο».

Η Καλλιόπη Νταγιάντα ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Το επίμαχο κείμενο του ποινικολόγου είχε αποδέκτες έναν εξάδελφο του Μαριάν Κόλα, που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο και έναν Έλληνα ισοβίτη.

Το ίδιο κείμενο φέρεται να κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο δικηγόρος υποστηρίζει δεν είναι ο συντάκτης του κειμένου, το περιεχόμενο του οποίου θεωρεί ότι έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Τονίζει επίσης ότι το επίμαχο έγγραφο του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και ο ίδιος απλώς το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας.
newsit.-eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου