Ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράνγκετα, κι εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο, απέδρασε όταν οι συνεργοί του προέβησαν σε μια θρασεία επίθεση εναντίον ενός μικρού λεωφορείου…


της υπηρεσίας των φυλακών έξω από μια δικαστική αίθουσα.
Ο Ντομένικο Κούτρι, 32 ετών, ύποπτος ως μέλος της Ντράνγκετα, συνοδευόταν έξω από το δικαστήριο της Γκαλαράτε, κοντά στο Μιλάνο, όταν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι τον φρουρούσαν δέχθηκαν επίθεση με όπλα και δακρυγόνο αέριο από τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.
Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ο ένας από τους ένοπλους σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.
«Αρχικά νόμιζα ότι κάποιοι πέταγαν πυροτεχνήματα για το καρναβάλι», αφηγήθηκε ένας κάτοικος ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
«Μετά κοίταξα από το παράθυρο και είδα αστυνομικούς με τα όπλα υψωμένα. Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν πολύ, τρομοκρατήθηκα».
Μετά την ανταλλαγή 20 ως 30 πυροβολισμών, οι ένοπλοι διέφυγαν με τον Κούτρι στο ένα από τα αυτοκίνητα διαφυγής.
Ο ένοπλος ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα —ήταν ο αδελφός του Κούτρι, Αντονίνο, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες τον ταυτοποίησαν— βρέθηκε νεκρός έξω από ένα κοντινό νοσοκομείο, μαζί με τη μητέρα του.
Τη γυναίκα, η οποία ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς οι οποίοι διεξάγουν έρευνα, πιστεύεται ότι βρήκαν οι δράστες στο σπίτι της και την πήγαν, μαζί με τον γιο της που ψυχορραγούσε, στο νοσοκομείο, πριν διαφύγουν μαζί με τον καταδικασμένο αδελφό του.
Ο Ντομένικο Κούτρι είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο της εκδίκασης της έφεσης που είχε ασκήσει στην καταδίκη του για την δολοφονία, το 2006, ενός Πολωνού ο οποίος φέρεται να τον είχε προσβάλει πλησιάζοντας την κοπέλα του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ                                                                                                          http://www.trelokouneli.gr/kinhmatografiki-apodrash-sthn-italia/