Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Σύστημα αποκλεισμού λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων-Σύστημα jummers


Σύστημα jummers στις φυλακές Διαβατών


Σύστημα αποκλεισμού λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων άρχισε να τοποθετείται στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, μετά τη σχετική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να πατάξει την παράνομη εισαγωγή τους στις φυλακές. Πιλοτικά το πρώτο σύστημα λειτουργεί εδώ και
περίπου έναν μήνα στις φυλακές Διαβατών, προκαλώντας αντιδράσεις από κρατούμενους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για έντονους πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με την εφ. Μακεδονία, το σύστημα jummers, που λειτουργεί σε πολλά θέατρα αλλά και αίθουσες τελετών, ουσιαστικά αποκλείει τη διάδοση του σήματος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένους χώρους.

Η ανάγκη εγκατάστασης των αδρανοποιητών δημιουργήθηκε μετά την κινηματογραφική απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων, μετά την οποία διαπιστώθηκε ότι σχεδόν σε όλες τις φυλακές τα κινητά τηλέφωνα εισάγονται ανεξέλεγκτα και χρησιμοποιούνται από κρατούμενους, σε σημείο που να συνδέονται μέχρι και με social media, όπως το facebook και το twitter, ανεβάζοντας ακόμη και φωτογραφίες μέσα από τα κελιά. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την απόδραση, σε όλες τις εφόδους που έγιναν σε φυλακές, πάντα κατάσχονταν κινητά τηλέφωνα.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος                                                                                         πηγη                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου