Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ήταν έτοιμοι για αιματηρό χτύπημα εναντίον αστυνομικών!





- Επίθεση σε αντίποινα των συλλήψεων στο Βελβεντό ετοίμαζαν οι πέντε τηςΦιλαδέλφειας
- Υπήρχε ... Δούρειος Ίππος” της αστυνομίας στον πυρήνα των τρομοκρατών;
- Πως έμαθαν οι αστυνομικοί για το αιματηρό χτύπημα που ετοίμαζαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους Πυρήνες
- Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν οι πέντε συλληφθέντες στη Φιλαδέλφεια

Εντυπωσιακό, ίσως και αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικού ενδιαφέροντος σχεδίαζαν οι πέντε συλληφθέντες της Ν. Φιλαδέλφειας, υποστηρίζουν έντονα αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές είναι σε θέση να γνωρίζουν την σχεδιαζόμενη επίθεση, η οποία θα αποτελούσε «αντίποινα» για τις προηγούμενες συλλήψεις των τεσσάρων δραστών της «δίδυμης» ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν την ύπαρξη «δούρειου ίππου» στον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε κατηγορουμένων, χωρίς να προσδιορίζουν αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τεχνολογικό μέσο. Ωστόσο, από αυτή την «πηγή», οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν για το τρομοκρατικό σχέδιο και το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και έδρασαν άμεσα για τη σύλληψη των φερόμενων πρωταγωνιστών του.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υποστηρίζουν ότι έχουν συλλάβει όλο τον «πυρήνα» του Βελβεντού, με μοναδική εξαίρεση τη γυναίκα. Ισχυρίζονται ότι ο 31χρονος και ο 30χρονος συμμετείχαν και αυτοί στη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, παρότι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που να το αποδεικνύει πλήρως.
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 22χρονος Ανάργυρος Ντάλιος και ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης-Πούλος μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών τους, «κρύφτηκαν» για λίγο και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν προσεκτικότερα για την ανασυγκρότηση του «πυρήνα» προκειμένου να συνεχίσουν τη δράση τους. Τώρα πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν το κρησφύγετο των δύο νεαρών, το οποίο θεωρούν ότι βρίσκεται στην Αττική. Γι αυτό το λόγο έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων με τα οποία κυκλοφορούσαν οι δύο καταζητούμενοι. Ο Ντάλιος είχε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Νεόφυτος Τραπελίδης, ενώ ο Χαρίσης-Πούλος με άλλη πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία Αλέξανδρος Βάγιας.

Στο μεταξύ στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται οι εξετάσεις ταυτοποίησης γενετικού υλικού και κυρίως αποτυπωμάτων, από τις οποίες μπορεί να προκύψει συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες ενέργειες. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 7-8 επιπλέον ένοπλες ληστείες σε στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Όπως για παράδειγμα, αυτή που σημειώθηκε από δύο άτομα σε υποκατάστημα της Eurobank στη Λ. Ποσειδώνος 24 στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες με την απειλή όπλου άρπαξαν άγνωστο ποσό και διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε τρίτος συνεργός τους. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε, λίγη ώρα αργότερα, καμμένο στην οδό Ναϊάδων, πολύ κοντά από το σημείο που βρίσκεται το υποκατάστημα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε... σχολικό λεωφορείο και διέφυγαν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ                                                                                                 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου