Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σήμα κινδύνου από την Εξωτ.Φρουρά Κορυδαλλού


Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια αλλά και για τις ίδιες τις ζωές τους κρούουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Κορυδαλλού καθώς παραμένουν στα λόγια οι υποσχέσεις της πολιτείας ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα το καυτό ζήτημα της υποστελέχωσης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Το θέμα είναι πλέον μείζονος σημασίας μετά την πρόσφατη μαζική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων και τις απόπειρες απόδρασης άκρως επικίνδυνων κακοποιών.
Σε συνέλευσή τους, την οποία πιστοποιεί έγγραφο που έχει στην κατοχή του το ipop, οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν ομόφωνα κινητοποιήσεις για να αφυπνίσουν –όπως τονίζουν – την κοινή γνώμη και να ξυπνήσουν τους ιθύνοντες.
Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο υπάγονται.
Επίσης από τις 27 έως και τις 31 Μαΐου τις ώρες 10 έως 11 το πρωί και 5  έως 6 το απόγευμα θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, κατά τις οποίες δε θα γίνονται επισκεπτήρια στους νοσηλευόμενους κρατούμενους ή  εσωτερικές μεταγωγές.
Ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού κ.Τοτολίδης Αθανάσιος δήλωσε αποκλειστικά στο Νewspark και το ipop ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα είναι αδύνατο να  συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες.
Καταγγέλλει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην εξωτερική φρουρά βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα καθώς δουλεύουν συνεχώς χωρίς να λαμβάνουν τις ημέρες ανάπαυσης που προβλέπει και όπως τις προβλέπει η νομοθεσία.
Ο κ.Τοτολίδης τονίζει μάλιστα ότι εδώ και εννέα μήνες λόγω των αυξημένων αναγκών δε χορηγείται κανένα ρεπό ή άδεια ενώ συνολικά οφείλονται στους εργαζομένους περισσότερες από 17 χιλιάδες ημέρες ανάπαυσης                                                                     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου