Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Λουλούδια» βαλκανικά απέδρασαν από ελβετική φυλακή!



Με τη… ντροπιαστική εξαίρεση της συμμετοχής ενός Γάλλου (!) οι εκπρόσωποι των Βαλκανίων στις φυλακές της Ελβετίας, απέδειξαν γιατί διατηρούν επάξια τα σκήπτρα στον χώρο του εγκλήματος!
Εντυπωσιακή ήταν η απόδραση πέντε κρατουμένων από ελβετική φυλακή (Μπουά-Μερμέτ έξω από τη Λωζάνη). Ένας ήταν Γάλλος 47 ετών, ένας Κοσοβάρος Αλβανός 22 ετών, ένας Αλβανός 34 ετών, ένας Βόσνιος 31 ετών και τέλος ένας Σέρβος 45 ετών!
Η απόδραση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά. Χρησιμοποίησαν όπλα που είχαν
βάλει στη φυλακή συνεργοί τους, βρέθηκαν στον περίβολο και κατέβηκαν με σκάλες τα τείχη της φυλακής! Ένας έκτος που επιχείρησε να διαφύγει μαζί τους δεν τα κατάφερε, αφού οι φύλακες τον σταμάτησαν καθώς ανέβαινε τη σκάλα!
Στις 10:20 το πρωί που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο, οι συνεργοί σκαρφάλωσαν με σκάλες τον τοίχο της φυλακής και πέταξαν τσάντα με όπλα τα οποία και χρησιμοποίησαν οι δραπέτες για να ακινητοποιήσουν τη φρουρά, προτού εγκαταλείψουν τη φυλακής από τις σκάλες! Είχε και εργαλεία με τα οποία άνοιξαν δρόμο από την περίφραξη προς το τοίχος του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ο 45χρονος Σέρβος ήταν μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» την οποία φέρονται να έχουν συστήσει πρώην μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ονομάστηκαν έτσι, όταν Βρετανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι έκρυβαν πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι σε βαζάκι γεμάτο με κρέμα προσώπου, όπως ο Πίτερ Σέλερς στην ταινία «Ροζ Πάνθηρας»!                                  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου