Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Καραγκούνης:Αναδιάθρωση και στις φυλακές Video

Καραγκούνης:Αναδιάθρωση και στις φυλακές
Καραγκούνης:Αναδιάθρωση και στις φυλακές


Για την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν οι αγροτικές φυλακές της χώρας ενημέρωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα.

Ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα επανένταξης των κρατουμένων, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία, τα οποία χαρακτήρισε «ανατριχιαστικά».
«Πάνω από το 50% των κρατουμένων, ιδιαίτερα κρατούμενοι νεαρής ηλικίας, επανέρχεται στις φυλακές. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καμία κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. Όποτε, αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε για να σταματήσει η συνεχής εισροή. Μια βασική διέξοδος είναι ότι θα πρέπει να  αναδιαρθρώσουμε τις αγροτικές φυλακές και να τις κάνουμε να λειτουργήσουν», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα μπορέσει να υπάρξει εισροή χρημάτων.

 «Έχουμε πάνω από 25.000 στρέμματα ελεύθερη έκταση γιατί στην ουσία υπολειτουργούν οι αγροτικές φυλακές και 14.000 πληθυσμό. Έχουμε βρει πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χιλιάδες στρέμματα αυτά και τα εργατικά χέρια», επεσήμανε, δίνοντας το παράδειγμα των ιταλικών φυλακών οι οποίες όπως ανέφερε πουλάνε υπηρεσίες προς τα έξω και έχουν έσοδα.  
«Είπαμε να στείλουμε περισσότερα άτομα στις αγροτικές φύλακες γιατί υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Και ήδη ο αριθμός αγγίζει τους 500», είπε ο κ. Καραγκούνης και εξήγησε ότι προβλέπεται η δημιουργία δομών όπου θα μπορούν να εγκλειστούν κρατούμενοι ήπιας εγκληματικότητας.
«Αυτό μπορεί να μας δώσει προσωπικό που θα μπορεί να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση αγροτικών φυλάκων», είπε χαρακτηριστικά, παρότι όπως επεσήμανε υπάρχει έλλειψη χρημάτων λόγω δημοσιονομικής ανάγκης.
Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις φυλακές της Αγιάς και εναλλακτικά της Κασσάνδρας και βρίσκονται σε αναμονή της εισήγησης από αρμόδια επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ. 
Επίσης, συγκροτείται κοινή ομάδα εργασίας με το υπουργείο Παιδείας για πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, ενώ προωθείται και η καλλιέργεια προϊόντων στις φυλακές.                                                                                                                                             Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του στη βουλή VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου