Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στην Πορτογαλία έκαναν το καθήκον τους - Αντισυνταγματικό κρίθηκε το μνημόνιο!


To πόσο αναγκη έχουμε στην Ελλάδα ένα συνταγματικό δικαστήριο φάνηκε μετά την απόφαση συντριβή, στην Πορτογαλία όπου το μνημόνιο κρίθηκε επί της ουσίας αντισυνταγματικό.
Σε κατάσταση “σοκ” βρίσκεται
η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε αντισυνταγματικά ορισμένα μέτρα που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2013. Ο προϋπολογισμός λιτότητας που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας βρίσκεται πλέον στον αέρα και η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο 6 Απριλίου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του 14ου μισθού καθώς και μία έκτακτη εισφορά που θα χρησιμοποιούνταν για τους ανέργους και τους ασθενείς. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ και έτσι η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο πρέπει να βρει νέα μέτρα για να καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε από τα συγκεκριμένα μέτρα.
Αντιμέτωπη με της νέες εξελίξεις η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 ώρα Ελλάδος με σκοπό να εκτιμήσουν τις εναλλακτικές που υπάρχουν έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πορτογαλίας καθώς ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει πως η απόρριψη των εν λόγω μέτρων θα αναγκάσει την κυβέρνηση να επιβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Αν το πορτογαλικό μνημόνιο είχε τέτοια κατάληξη το ελληνικό τι θα πρέπει να έχει; Έχεις κανείς τα "κότσια" να πράξει το αυτονόητο;                                                                                           πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου