Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Υποχρεωτικό «Μάθημα» στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η απονομή της δικαιοσύνης


του Φώτη Αλεξόπουλου
Η Καταπολέμηση της Ανομίας είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι μελλοντικές κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε .

Δυστυχώς, ο χρόνος που καταναλώνεται σήμερα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από τους Έλληνες Γονείς ,προκειμένου να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητα τους είναι πάνω από το 14ωρο …Στην αναζήτηση χρόνου ώστε να τα προλαβαίνουμε όλα φυσικά, είναι να «Κλέψουμε» χρόνο από την οικογένεια ….

Τα παιδιά μας..

Τα αποτελέσματα της Νέας εποχής είναι ,παιδιά κολλημένα στο Κομπιουτερ , στην Τηλεόραση κ..π .λ , αρκεί να μας «αφήσουν να ξεκουραστούμε» λίγο από την δύσκολη ημέρα που είχαμε…

Μεγαλώνουμε μια γενιά διαφορετική, από την γενιά που μεγαλώσαμε εμείς, και σιγά- σιγά σε καθημερινή βάση, αντιλαμβανόμαστε ότι μεγάλες μάζες νέων πολιτών «χάνουν» , η έχουν «χάσει» την αίσθηση του Νόμου .

Ο Σεβασμός για παρά πολλά πράγματα έχει χαθεί και την θέση του, έχουν τώρα ενεργό ρόλο νέες νοοτροπίες .Άλλοτε Νόμιμες ,άλλοτε «Παράνομες». ( skate, graffiti .k.l.p )

Πόσες φορές άλλωστε δεν θα έχετε ακούσει από πολίτες τις Λέξεις : «Αν με πιάσουν με έπιασαν» , «σιγά τι κάναμε»? Κ.λ.π

Όμως ένα είναι σίγουρο.. Οι Νόμοι Ισχύουν και η Ανομία Τιμωρείται..

Μην ξεχνάμε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογεί όλους τους Έλληνες Πολίτες μετά την συμπλήρωση του 18ου Έτους της Ηλικίας τους, ο Μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο τελευταίο έτος ,θα θεωρείται ως ένας Υποψήφιος («προ των πυλών» )ολοκληρωμένος Πολίτης..

Θα θεωρείται λοιπόν ένας φορολογικά Υπεύθυνος Πολίτης από την Ηλικία των 18 και άνω..

Προλαβαίνουμε ?ΝΑΙ ..Αρκεί να καταπολεμήσουμε μερικά Ταμπού από το παρελθόν.

Να φερθούμε όλοι μας ως Ενήλικες ..

Πιστεύω ότι: Aρκεί να ενημερώσουμε και να καταρτίσουμε ,υπεύθυνους μελλοντικούς πολίτες ..

Έτσι λοιπόν, για Τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους μαθητές τους , θα πρέπει να είναι υποχρεωτική , ως Μάθημα , η παρακολούθηση της διεξαγωγής μιας δίκης μέσα στις δικαστικές Αίθουσες όλης της Χώρας .

Σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος θα είναι πάνω από όλα να καταλαβαίνει ο «Υποψήφιος» Πολίτης που σε λίγο θα συμπληρώσει το 18ο Έτος της Ηλικίας του, ότι η Ανομία τιμωρείται ,τον ρόλο της Δικαιοσύνης στην συγκροτημένη κοινωνία κ.λ.π

Η πιο παραπάνω πρόταση θεωρώ ότι θα βάλει τους Μαθητές σε μια ωριμότητα σκέψης τέτοια, που οι σύγχρονες κοινωνίες χρειάζονται ως θεμέλια, για την νέα Δομή Λειτουργίας καλύτερων Κοινωνιών …

Με Πολίτες που θα έχουν Υποχρεώσεις και δικαιώματα ..
                                                     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου