Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δεν «πέρασε» η αποπομπή των Εισαγγελεων Πεπόνη - Μουζακίτη


Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο με επτά ψήφους έναντι τεσσάρων αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος αποπομπής των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγ.Πεπόνη και Σπυρ.Μουζακίτη, μετά τις καταγγελίες στις οποίες είχαν προχωρήσει για την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος το 2009 από ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου.

Στην θέση τους θα....
παραμείνουν τελικά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπυρίδων Μουζακίτης, οι οποίοι ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο για μία σειρά υποθέσεων.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο γνωμοδότησε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει λόγος αποπομπής τους, με πλειοψηφία επτά δικαστών έναντι τεσσάρων.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιανουαρίου ερώτημα για αντικατάστασή τους, που είχε υποβάλει ο υπουργός Δικαιοσύνης στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Στο πεντασέλιδο υπόμνημά του ο υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υποστήριζε ότι «η εθνική προσπάθεια (για την αντιμετώπιση της διαφθοράς) δεν μπορεί να αποδυναμώνεται από "γκρίζες", νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας».

Σημειώνεται ότι οι κ.κ.Πεπόνης και Μουζακίτης προκάλεσαν αίσθηση με τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους, κατά την έρευνα οικονομικών υποθέσεων για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε δεύτερο «σοκ» από την απόφασή τους να παραπέμψουν στην Βουλή τον φάκελο με τις καταγγελίες για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημοσιονομικά μεγέθη, την κρίσιμη περίοδο πριν η Ελλάδα μπει στο Μνημόνιο.

Οι δύο εισαγγελείς υποστήριξαν ότι είχαν «προσκρούσει» σε ενδείξεις για ευθύνες πολιτικών και κατά το Σύνταγμα παρέπεμψαν την υπόθεση στο Κοινοβούλιο.                                     ksipnistere.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου