Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...!!!



ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ... «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ», ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ...!!!

Ναι έτσι είναι...

Ο κ. Β.Κόκκινος σε ένα άρθρο πού αναδημοσιεύσαμε τη περασμένη εβδομάδα εδώ, http://politikosafari.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html και και το οποίο είχε τεράστια απήχηση με ρεκόρ αναγνωσιμότητας, υποδείκνυε την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού
για εξαπάτηση του λαού σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα...

Επανέρχεται όμως και αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα «Αξία» πού αρθρογραφεί, προσθέτοντας πέραν του αδικήματος της «εξαπάτησης» και αυτό της «απιστίας» σε βαθμό κακουργήματος…!!!

 
Το αναφέρουμε επειδή με την πλήρη περιγραφή των πραγματικών περιστατικών και την νομική επένδυση τού άριστου και πεπειραμένου γνώστη του Δικαίου αλλά προσέτι και της Δικαστηριακής και Δικαστικής πρακτικής, θεωρούμε ότι είναι, αν όχι έτοιμο αλλά προς πλήρη σύνταξη το κατηγορητήριο...!!!

 
Μη συμβεί εκείνο πού συνέβη επί Μητσοτάκη με το κατηγορητήριο του Ανδρέα...


Αντί να το συντάξει ο μέχρι τότε Δικηγόρος του και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης, το συνέταξε ένας Βουλευτής Δικηγόρος σε επαρχιακό εφετείο της Θεσσαλίας με έκδηλη μάλιστα και την δυσλεξία...


Όταν βέβαια είχε συνταχθεί το κατηγορητήριο τότε θυμήθηκαν τον Κατσαντώνη, ο οποίος δυσαρεστημένος επειδή ο Μητσοτάκης δεν τον περιέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αθήνα, απάντησε:


«Δώστε το, να το ελέγξει η... Γιάννα Δασκαλάκη- Παρθένη-Αγγελοπούλου», την οποίαν είχε ήδη συμπεριλάβει ως υποψήφια ο Επίτιμος, κατόπιν άνωθεν υψηλής οικονομικής ασφαλώς υποδείξεως...!!!


Με τα κατηγορητήρια συμβαίνει ότι και με τις ερωτήσεις Βουλευτών «συγκεκριμένου» κόμματος...

 
Όπως υπάρχουν ερωτήσεις για ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, υπάρχουν και ερωτήσεις για «οικονόμα» των Βουλευτών και μάλιστα άγρια...!!!


Διατυπώνουν την ερώτηση ως «μήνυμα» στον αποδέκτη όταν κυρίως είναι οικονομικός παράγοντας...


Παίρνοντας το μήνυμα ο παράγοντας τα «σκάει» χοντρά στον Βουλευτή ο οποίος τού υπόσχεται ότι δεν θα επανέλθει με νέα σωστή και ουσιαστική ερώτηση και πάει περίπατο ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος...!!!


 
Το αυτό συμβαίνει και με την διατύπωση των κατηγορητηρίων...


Άλλα συντάσσονται για την αθώωση των κατηγορουμένων και άλλα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των ενόχων...πηγη/helleniclegion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου