Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ρώσοι πεζοναύτες στην παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη!


Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ρωσία θα προβεί σε μία ενέργεια που σε άλλες εποχές θα ακουγόταν ως «αδύνατη»: 
Λϊγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Ρώσοι πεζοναύτες θα παρελάσουν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!






Σαφέστερο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν πρόκειται να μείνει μόνη της η Ελλάδα αν υπάρχει «θερμή» ένταση δεν θα μπορούσε να στείλει, ούτε ολόκληρος ο ρωσικός στόλος. 


Ο ήχος από τις μπότες των Ρώσων πεζοναυτών και από τα άρβυλά των Ελλήνων στρατιωτών που θα παρελαύνουν μαζί, είναι σαφές ότι θα ακουστεί ευαδιάκριτα στην ανατολική όχθη του Έβρου. 


Και όταν μιλάμε για Ρώσους πεζοναύτες μιλάμε για τις πιο «ελίτ»¨μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ίδιας κατηγορίας με τους αλεξιπτωτιστές. 
-«Απόβαση» Ρώσων πεζοναυτών στην… Αλεξανδρούπολη φέρνει η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. 


Στην ακριτική πόλη κατά τη διάρκεια της φετινής παρέλασης, δίπλα στα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βαδίσουν και περίπου 70 Ρώσοι στρατιώτες.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης να κάθεται και η σύζυγος του προέδρου της Ρωσίας Ζβετλάνα Μεντβέντεβα...
Η ελληνορωσική προσέγγιση ξεκίνησε πριν από περίπου 7 μήνες, με την αδελφοποίηση των πόλεων της Αλεξανδρούπολης και του Σοσνόβι Μπορ, ενός προαστίου της Αγίας Πετρούπολης, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγος του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και διαμένουν περίπου 70.000 κάτοικοι.
Ανάμεσά τους και πολλοί απόγονοι των Ρώσων στρατιωτών που το 1878 πέθαναν από τύφο στονΈβρο κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου.
Οσο για την κοινή παρέλαση, αυτή πήρε σάρκα και οστά εξαιτίας της παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο του αποβατικού σκάφους «Tsesar Kunikof» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που σε λίγες ημέρες θα καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη.
Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διάφορων εκδόσεων, μεταξύ των οποίων και τη σπάνια έκδοση SHORAD, το «Tsesar Kunikof», «έδεσε» την περασμένη Κυριακή στην Κεφαλλονιά και ήδη έχει ξεκινήσει το ταξίδι προς την Αλεξανδρούπολη, όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 27 Οκτωβρίου 2011.
«Καλωσορίζουμε τους Ρώσους ναύτες σε ένα κλίμα πραγματικής αδελφοποίησης και ταυτόχρονα χαιρετίζουμε το γεγονός της κοινής παρέλασης που θα γίνει σε μια ακριτική περιοχή της χώρας», τονίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.
Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης αποφάσισε να διοργανωθεί στις 30 Οκτωβρίου φιλικός (πράγματι, πιο «φιλικός» δεν γίνεται) ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Ρώσων ναυτών και πεζοναυτών και στρατιωτών της 12ης Μεραρχίας Πεζικού του Ε.Σ.. 

Είναι πολύ πιθανό, αν δοθεί το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, να διεξαχθεί και κοινή άσκηση μεταξύ των ρώσων πεζοναυτών και ελληνικής μονάδας της περιοχής.
                                                                trito-mati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου