Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ 1940 Ο "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΗΤΑΝ 11 ΕΤΩΝ !



Με την αναγνώριση της "εθνικής αντίστασης" το 1982 από τον "ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ" Ανδρέα Παπανδρέου , δημιουργήθηκε μια στρατιά συνταξιούχων και προνομιούχων ψηφοφόρων που στήριξε το Πα.Σο.Κ. επί δεκαετίες.

Με μία υπεύθυνη δήλωση 2 έτερων "αγωνιστών" πιστοποιούταν η...
αντιστασιακή ιδιότητα του ενδιαφερομένου , ο οποίος απολάμβανε πλήρους σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης ακόμα και χωρίς ένα ένσημο! Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν με 2 ή και 3 ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και παράλληλες ασφαλιστικές καλύψεις , αφού "τσόνταραν" στην πραγματική σύνταξή τους ή στο μισθό τους άλλη μία σύνταξη-επίδομα αντιστασιακού κατοχής και άλλη μια σύνταξη-επίδομα αντιστασιακού στη ...χούντα!

Αποκαλύπτονταν περιπτώσεις βρεφών της κατοχικής περιόδου να λαμβάνουν συντάξεις ενόπλου αντιστασιακού , ξεσηκώνοντας σάλο ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις πραγματικών πολεμιστών του Ε.Λ.Α.Σ.

Στο trelokouneli δημοσιεύτηκε το φύλλο με το πλήρες βιογραφικό από τη wikipedia σύμφωνα με το οποίο ο , γεννημένος το 1929 , Κάρολος Παπούλιας το 1940 ήταν 11 ετών !!!!

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει ως εξής :

"Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας από την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.. Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν.... θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών..

Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!!"

helleniclegion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου