Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σε καραντίνα κρατούμενος με πολυανθεκτική φυματίωση


Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφερόμενο στο περιστατικό αλλαδαπού κρατούμενου με ενεργό πολυανθεκτική φυματιώση.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τρίκαλα: Μαχαιρώματα στις φυλακές Τρικάλων -4 τραυματίες στο Νοσοκομείο






Νίκος Σαλέπης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalaola.gr πριν από λίγο σημειώθηκεάγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, Πακιστανικής και Αλβανικής υπηκοότητας, από δύο πτέρυγες των φυλακών Τρικάλων και από τα μαχαιρώματα που έπεσαν, τρεις κρατούμενοι μέχρι στιγμής τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Συναγερμός στις φυλακές Νιγρίτα: Ο Ξηρός έβαλε φωτιά στο κελί του!




Χάος επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές Νιγρίτα, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έκαψε το κελί του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην ματαίωση του επισκεπτηρίου των αδελφών του.

Αναλυτικότερα,

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

PRISON BREAK ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Πρόλαβαν τους βαρυποινίτες ένα βήμα πριν αποδράσουν - Πως έδρασαν χωρίς να τους πάρει είδηση κανένας




Εδώ και περίπου τρεις μήνες έντεκα βαρυποινίτες, κρατούμενοι της πτέρυγας Ζ’ των φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Κέρκυρα, έσκαβαν τούνελ, που οδηγούσε σε αλσύλλιο πίσω από το σωφρονιστικό ίδρυμα. Το σχέδιο τους είχε λειτουργήσει όλο αυτό το διάστημα τόσο καλά, που κανείς από τους υπαλλήλους των φυλακών δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για τη σχεδιαζόμενη απόδρασή τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Απίστευτο: Περιστέρι «συνελήφθη» επειδή μετέφερε ναρκωτικά σε κρατούμενους! (Φωτογραφία)







Ένα περιστέρι «συνελήφθη» από φρουρούς σωφρονιστικού καταστήματος στην Κόστα Ρίκα, καθώς προσπαθούσε να περάσει από την είσοδο των φυλακών «La Reforma».

Το ταχυδρομικό περιστέρι είχε πάνω του μία τσάντα που εμπεριείχε ναρκωτικά και ειδικότερα κοκαΐνη και κάνναβη, που προορίζονταν για τους κρατούμενους.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ποιο είναι το κατάλληλο όπλο και διαμέτρημα για έναν Αστυνομικό ?

Ποιο είναι το κατάλληλο όπλο και διαμέτρημμα για έναν Αστυνομικό ?
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ



Πολλές συζητήσεις έγιναν και γίνονται σε ξένα κυρίως forums, για το ποιος τύπος πιστολιού και ποιο διαμέτρημα, είναι καταλληλότερα για Αστυνομική χρήση.

Μυστήριο με κατασκευή νέων κελιών στους VIP των φυλακών Κορυδαλλού





Μυστήριο καλύπτει την αιφνιδιαστική κατασκευή χώρου το τελευταίο 48ωρο στην Στ” πτέρυγα (την επονομαζόμενη «VIP») στον Κορυδαλλό για την κράτηση έξι επιπλέον ατόμων.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ποιοι θα δουν αύξηση στο Δημόσιο -Ποιοι μισθοί θα παγώσουν





Σημαντικές αλλαγές έρχονται, μέσω των απαιτήσεων των δανειστών και της διαπραγμάτευσης, στα μισθολόγια των Δημοσίου, αφού αναμένεται να υπάρξουν αναπροσαρμογές με αυξήσεις και μειώσεις.

TO ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ “Βραχιολάκι”: Ήρθε και θα... φορεθεί πολύ...

TO ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

“Βραχιολάκι”: Ήρθε και θα... φορεθεί πολύ
– Ο πρώτος κρατούμενος που το έβαλε
Το “βραχιολάκι” φορέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναμένεται να κάνει... θραύση και να δώσει “ανάσα” στις φυλακές που ασφυκτιούν!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Καλό μήνα!





παραδόσεις, έθιμα και παροιμίες για τον Αύγουστο

από την Ελληνική παράδοση και ζωή

Ο μήνας Αύγουστος χρωστάει το όνομά του στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο. Όπως ο Οκταβιανός Αύγουστος διαδέχτηκε στην κεφαλή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τον Ιούλιο Καίσαρα έτσι και ο μήνας Αύγουστος διαδέχεται κάθε χρόνο τον μήνα Ιούλιο. Το 40 π.Χ. ο Οκταβιανός πρόσθεσε αυθαίρετα μια επιπλέον ημέρα στον Αύγουστο, την οποία απέσπασε από τον Φεβρουάριο ώστε να μη στερεί σε διάρκεια από τον Ιούλιο (θέμα τιμής έναντι του Ιουλίου Καίσαρα). Έτσι ο Αύγουστος έχει τώρα 31 και ο Φλεβάρης 28 ημέρες (Κουτσοφλέβαρος).