Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συστήνονται ηλεκτρονικά αστυνομικά τμήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών



                                                               Τη σύσταση «ηλεκτρονικών» αστυνομικών τμημάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών σχεδιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης
όπως προανήγγειλε κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Λοκρών.

Ενοποίηση μισθού και επιδομάτων επιδιώκει η κυβέρνηση



Το κύμα συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο που «φουσκώνει» ημέρα με την ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης, μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 50.000 αποχωρήσεις κατά το επόμενο διάστημα! Είναι ένας ακόμη παράγοντας που τίθεται στο κυβερνητικό μικροσκόπιο, για τη διαμόρφωση του νέου τοπίου στη δημόσια διοίκηση.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ερχεται νέο σοκ στο Δημόσιο - «Κούρεμα» στους μισθούς των υπαλλήλων





Νέο σοκ στο δημόσιο τομέα και τους μισθούς των υπαλλήλων, θα φέρουν οι απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση. Οπως αποκάλυψε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς απαιτούν να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει η λογική του εξισωτισμού.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ 391 δημοτικοί αστυνομικοί σε 29 αρμοδιότητες



Και επισήμως επανασυστάθηκαν οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Αθηναίων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σχετική δημοσίευση σε ΦΕΚ.


Η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει αύξηση της δαπάνης τουπροϋπολογισμού του δήμου κατά 4.400.835,32 ευρώ για το 2015, ενώ από το 2016 και για τα επόμενα πέντε χρόνια (έως το 2019) η δαπάνη θα αγγίξει το ποσό των 40.623.094,80 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΛΑ ….Σε καραντίνα 20 Αστυνομικοί και Λιμενικοί στην Χίο. ! !

 


Πάνω από 20 θετικά τεστ μαντού σε Λιμενικούς και Αστυνομικούς στη Χίο.
Ανάστατοι είναι, τουλάχιστον ψυχολογικά, Λιμενικοί και Αστυνομικοί, αφού σε σχετικά τεστ που τους γίνονται για ανίχνευση προδιάθεσης Φυματίωσης, μόνο στο Λιμενικό 14 τεστ βγήκαν θετικά και μαζί με τους Αστυνομικούς ξεπερνούν τα 20.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Οι οκτώ πυλώνες της αναδιάρθρωσης του σωφρονιστικού συστήματος





Την αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος και την αναβάθμιση των φυλακών, προκειμένου να αποτελούν κέντρα σωφρονισμού και όχι εστίες διαφθοράς και εγκλήματος, σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης εκπονώντας σχέδιο που στηρίζεται σε οκτώ πυλώνες.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ Αν και κρατούμενος στη φυλακή ήταν... εξοπλισμένος




Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αγυιά Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, 29χρονος ημεδαπός κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη φυλακή για την κινηματογραφική απόδραση βαρόνου των ναρκωτικών στο Μεξικό.




ΛΥΣΤΕ blog ➤ Την προφυλάκιση επτά σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής υψίστης ασφαλείας «Αλτιπλάνο», οι οποίοι θεωρούνται υπαίτιοι για την απόδραση του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές Αρχές.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Από το Μαύρο Δελφίνι, δεν απέδρασε κανείς- Εκεί που κρατούμενοι απαγορεύεται να περπατούν όρθιοι

Από το Μαύρο Δελφίνι, δεν απέδρασε κανείς- Εκεί που κρατούμενοι απαγορεύεται να περπατούν όρθιοι



Η φυλακή «Μαύρο Δελφίνι» στη Ρωσία πήρε το όνομά της από το συντριβάνι, που βρίσκεται στην είσοδο, διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Το «Μαύρο Δελφίνι» βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν και λειτουργεί ως φυλακή από το 18ο αιώνα, όταν στέγαζε τους καταδικασμένους σε ισόβια κάτεργα.

Πάτρα: Συμπλοκή κρατουμένων – Επτά τραυματίες






Συμπλοκή κρατούμενων με επτά τραυματίες, σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε τρεις Έλληνες και τέσσερις Αλβανούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι επτά.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δείτε το κινητό που έχει κάνει άνω κάτω τις Ελληνικές φυλακές.(Φωτό).




 «Πονοκέφαλος» για τα σωφρονιστικά καταστήματα η συσκευή που μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου και δεν εντοπίζεται από τους ανιχνευτές μετάλλων Τα πάνω – κάτω έχει φέρει ένα μικροσκοπικό κινητό τηλέφωνο στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας
εγκλήματα

Απέδρασε από το Α/Τ Πολυγύρου ο Γεωργιανός δολοφόνος του beach bar στην Χαλκιδική



Ο 29χρονος δολοφόνος του beach bar στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, ο άνθρωπος που σκότωσε έναν 34χρονο και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, για ένα ερωτικό πείραγμα στην κοπέλα του, απέδρασε πηγαίνοντας στην τουαλέτα.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Επανήλθε ο Ιωάννης Κλαπάκης στην διεύθυνση του Κατ.Κράτησης ΚΡΗΤΗ1 στα Χανιά







Αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε χθες αιφνιδιαστικά στην διεύθυνση των δικαστικών φυλακών Χανίων (Κατάστημα Κράτησης "Κρήτη 1").


Με απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου,

Χανιά: Αποφυλακίστηκε άλλος αντί άλλου - Το κόλπο, η διαπίστωση και ο χαμός στις φυλακές της πόλης



Όλα έγιναν στις φυλακές στην Αγυιά Χανίων - Ο δράστης έπιασε τους πάντες στον ύπνο και έφυγε σαν κύριος.. Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός Γεωργιανού κατάδικου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αποφυλακίστηκε από την φυλακή ''Κρήτη Ι'' στην Αγυιά Χανίων, αντί άλλου Γεωργιανού.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Επίθεση από κρατούμενο δέχτηκε προφυλακισμένος υπαρχιφύλακας





Ξυλοδαρμό από Αλβανό κρατούμενο μέσα στις φυλακές του Σταυρακίου Ιωαννίνων δέχτηκε ο ένας από τους υπαρχιφύλακες, οι οποίοι προφυλακίστηκαν χθες για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από τα ΟΠΚΕ

fylakes


Συνελήφθη χθες το πρωί στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.Μεταγωγές – φρούρηση κρατουμένων στα Νοσοκομεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών – Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση





Καθημερινά πολλοί συνάδελφοι απασχολούνται με τη μεταγωγή κρατουμένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων καθώς και με τη φρούρηση τους για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δραπέτευσαν 1.200 επικίνδυνοι κρατούμενοι.




ΛΥΣΤΕ blog ➤Περίπου 1.200 φυλακισμένοι, μεταξύ των οποίων ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα και θανατοποινίτες, διέφυγαν σήμερα από μια φυλακή στη νοτιοδυτική Υεμένη η οποία ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται το Reuters.