Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στο νοσοκομείο για... συρραφή κρατούμενος με λαθραίο κινητό και φορτιστή...



elas - lyste.blogspot
 Στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Τρικάλων, έχει μεταφερθεί κρατούμενος των Φυλακών Τρικάλων.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο 41χρονος Γεωργιανός κρατούμενος...

Νέος κανονισμός φυλακών

 

Χωρίς καινοτομίες είναι ο νέος «εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης» (φυλακών) και «αυτοτελών τμημάτων Γ΄  Τύπου (φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού) ο οποίος δημοσιεύθηκε δύο μέρες πριν την Χριστούγεννα…

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας


Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Μπιτάδος (φωτό πάνω) δήλωσε σχετικά στο egnomi.gr: 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας
Διαβάστε δήλωση από τον πρόεδρο των Εξωτερικών Φρουρών Χαλκίδας (φωτό)


Είναι πλέον οριστικό, ο δρόμος για την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας και την μεταφορά της ήδη υπάρχουσας άνοιξε διάπλατα, αφού ξεμπλόκαρε η έκταση στο Πέι Δοκού, που έχει δωρίσει η Ιερή Μητρόπολη Χαλκίδας, ενώ ένα μικρό κομμάτι που λείπει θα παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

“Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!                                                                         http://olympia.gr/                                                                                                                                                                     externalguars.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή από το Γκουαντάναμο


Τέσσερις Αφγανοί οι οποίοι κρατούνταν για πάνω από μία δεκαετία στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ στον κόλπο του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, το πιο πρόσφατο βήμα…

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ επιστρέφει στο σύστημα εποικοινωνίας «ΤΕTRA»…Κατόπιν Δωρεάς!

elas - lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤
Δωρεά συστήματος επικοινωνίας ΤΕΤRΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέο σύστημα επικοινωνιών TETRA πρόκειται να θέσει άμεσα σε λειτουργία η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική. Παραδόθηκε υπό μορφή δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία με επωνυμία Lamas Pinto Consultants Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Λάρισα : 49 χρόνια στο Βλαστό για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο!

www.nomosnews.gr, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Ποινές και σε 4 συνεργούς του στις φυλακές Τρικάλων...


Άλλα 49 χρόνια κάθειρξης, συνολικά, «φόρτωσε» χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, τον γνωστό κακοποιό Παναγ. Βλαστό, ο οποίος προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με τη βοήθεια συνεργών.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση στο Δημόσιο σύμφωνα με το νέο σύστημα

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2015, τόνισε ότι ο στόχος του είναι η καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανάπτυξη των ικανοτήτων των υπαλλήλων, η επιβράβευση της καλής απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, η καλύτερη επικοινωνία και ο διάλογος μεταξύ υπαλλήλων και προϊσταμένων αλλά και η ευχρηστία.
 

Μαζική απόδραση, με πάνω από 200 δραπέτες, στη Νιγηρία

Πρόκειται για την τρίτη μαζική απόδραση μετά από επίθεση ενόπλων σε φυλακή στη Νιγηρία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών. Σημειώνεται πως στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κρατούνται σε νιγηριανές φυλακές δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Τροχαίο με περιπολικό στην εθνική οδό κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων



Απρόοπτη εξέλιξη είχε η μεταγωγή κρατουμένων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου η κλούβα και τα οχήματα που τη συνόδευαν κινούνταν κατά μήκος του συγκεκριμένου τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Φυλακισμένος φοιτητής.

σχόλιο Γ.Θ : Επικό κείμενο.
Φυλακισμένος είναι μία ιδιότητα. Φοιτητής είναι μία άλλη. Κάποιες φορές συνδυάζονται στο ίδιο πρόσωπο. Μπορεί να έχεις φυλακισθεί ενόσω είσαι φοιτητής ή να περάσεις σε ένα ΤΕΙ ενόσω είσαι φυλακισμένος. Προφανώς, κάθε φυλακισμένος έχει και άλλες ιδιότητες, πέραν αυτής του παρανομήσαντος.