Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο


Νέο τοπίο στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων, δημιουργείται από τις αρχές του έτους. Οι μειώσεις θα αφορούν όχι μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλά και εκείνους που είχαν γλιτώσει από το ενιαίο μισθολόγιο.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Με... αντιαρματικά η φρούρηση στις φυλακές Δομοκού

Μέχρι και αντιαρματικά όπλα θα διαθέτει το νέο ειδικό Αστυνομικό Τμήμα το οποίο θα έχει ως μοναδική απασχόληση την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι «επικίνδυνοι» κρατούμενοι.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητσοτάκης παίρνει και επίσημα πίσω το σύστημα αξιολόγησης.Προβληματίζεται και για τον επανέλεγχο–Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με την ΚΕΔΕ (φωτo)

Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα αξιολόγησης με τις ποσοστώσεις που εισάγει ο ίδιος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί έδωσε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σημειωθεί ότι,  ελάχιστοι είναι οι δήμοι που συμμετείχαν στη διαδικασία,

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πότε θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους ενστόλους.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εφάπαξ στις 27 Νοεμβρίου 2014 θα λάβουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες τις αυξήσεις στις αποδοχές τους και τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στην περίοδο από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να τους επιστραφεί το 50% των περικοπών που τους επιβλήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους με βάση τις «αντισυνταγματικές» ρυθμίσεις του ν. 4093/2013.

Με το βλέμμα στραμμένο σε νέο Δικαστικό Μέγαρο-Επίσκεψη στο ΚΡΗΤΗ1


\Στην Κρήτη ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΣτα Χανιά βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών:Ανεπιτυχής προβοκάτσια το επεισόδιο στο περίπτερο.


elas-lyste.blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ένωση Αστυνομικών Αθηνών:Ανεπιτυχής προβοκάτσια το επεισόδιο στο περίπτερο

Ελεύθερο το σεξ στις φυλακές!


sex φυλακες
Αλλο ένα βήμα…προόδου. Θα επιτρέπεται το Σεξ στις φυλακές . Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα τους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά με τις συντρόφους τους.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στην G4S το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» για τους κρατούμενους

Αποκλειστικό: Στην G4S το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» για τους κρατούμενους


Ο κύβος ερίφθη. Τα «ηλεκτρονικό βραχιόλι» για τους κρατούμενους είναι πλέον γεγονός, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και το έργο ανατέθηκε στην εταιρία G4S η οποία θα το υλοποιήσει άμεσα.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο ...Υπόδικοι και κατάδικοι θα μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα καταγωγής τους


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αμοιβαία αναγνώριση των ποινικών αποφάσεων στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Προοπτικές για μερική αποσυμφόρηση των φυλακών αναγνωρίζουν τα περισσότερα κόμματα

Στα χαρακώματα οι δικαστές για τα αναδρομικά τους


Στα χαρακώματα σε θέση μάχης είναι από χθες ο δικαστικός κόσμος για την τροπολογία της Κυβέρνησης που κατέθεσε στην Βουλή και προβλέπει ότι θα λάβουν μέρος από τις αναδρομικές αποδοχές που έχει επιδικάσει το Μισθοδικείο.
Πάντως,…

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για την αποκατάσταση των περικοπών των ένστολων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον «επανακαθορισμό μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων των στρατιωτικών των Ένοπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και τακτοποίηση μισθολογικών και…

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Γονείς κρατουμένων προσπαθούν να μπλοκάρουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό



Τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό προσπαθούν να μπλοκάρουν, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γονείς κρατουμένων οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ’ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΕΡΟΣ Β’)

Ο Περίεργος Θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σύντομα τα βραχιολάκια των καταδίκων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εφαρμογή του μέτρου για τα «βραχιολάκια γεωγραφικού εντοπισμού» κατάδικων και υπόδικων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ανάδοχος εταιρεία, που θα προμηθεύσει τις Αρχές, σε πρώτη φάση, με περίπου 250 βραχιολάκια έχει ήδη επιλεγεί, έπειτα από καθυστερήσεις λόγω....

Η κυβέρνηση κατανοεί τη μισθολογική αδικία σε βάρος των εξωτερικών φρουρών, αλλά...

\Η κυβέρνηση κατανοεί τη μισθολογική αδικία σε βάρος των εξωτερικών φρουρών, αλλά...
Οι εξωτερικοί φρουροί των σωφρονιστικών καταστημάτων προσελήφθησαν με όρους και προϋποθέσεις ειδικών φρουρών, εκτελούν τα ίδια κατ' αναλογία αρχικής σύμβασης έργου τα ίδια καθήκοντα, πλην όμως η μισθολογική τους σχέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Η κυβέρνηση δείχνει να κατανοεί την ανισότητα αλλά...

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη ισοβίτης που είχε αποδράσει!

elas-lyste.blogspot

Την σύλληψη του επικίνδυνου ισοβίτη Μιχάλη Αθητάκη πέτυχε η ομάδα των ειδικών αποστολών της αστυνομίας σε μια ολονύχτια επιχείρηση που στήθηκε στο σπίτι - φρούριο που διέμενε στην περιοχή της Ανώπολης.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κατατίθεται τροπολογία για τα μισθολογικά των ενστόλων


Συνταξιούχος αστυνομικός ετών ...48,με χρέη 6,5 εκατομμύριων ευρώ στο Δημόσιο!
Συνάντηση ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών είχε σήμερα (06-11-14) ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αντικείμενο της οποίας ήταν η διαδικασία αποκατάστασης της μισθοδοσίας των ενστόλων, μετά την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Χανιά -Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ1. Ο Γιώργος Κονταξάκης διευθυντής στις Φυλακές

kontaxakis-giorgos1
Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και όπως δημοσιεύθηκε και στη “Διαύγεια” ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης  Γιώργος Κονταξάκης τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, και συγκεκριμένα στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ’ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’)


Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών Ιστορία και Θρύλος
Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος ο Γ’, που η ιστορία τον κατέγραψε ως Μέγα, γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Φίλιππος και μητέρα του η Ολυμπιάδα.

Όπλα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

elas-lyste_blogspot

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κοινόχρηστους χώρους έβγαλε «λαβράκι».

Π.Ο.Υ.Ε.Φ.Κοινοποίηση υπομνήματος για το μισθολόγιο.

Νεκρό περιστέρι με ηλεκτρονικές συσκευές εντοπίστηκε έξω από τις φυλακές Κέρκυρας

Ένα νεκρό περιστέρι, στο οποίο άγνωστοι δράστες είχαν προσαρμόσει, αυτοσχέδια συσκευασία με ηλεκτρονικές συσκευές εντοπίστηκε κοντά στην εξωτερική περίφραξη έξω από τις φυλακές Κέρκυρας.