Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το ... τέστ του Σωκράτη για τους καλοθελητές διασποράς ψευδών ειδήσεων!

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το Λιμενικό Σώμα ιδρύει μονάδες ταχείας επέμβασης - Ειδική Ομάδα Δίωξης στο κυνήγι των ναρκωτικών

Τη σύσταση Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το μισθολόγιο του Δημόσιου «Πρώτο πιάτο» στο μενού της τρόικας

«Πρώτο πιάτο» στο μενού της τρόικας είναι το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο θα περιοριστεί και άλλο σε βάθος τριετίας

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αφιέρωμα του BBC στον Βασίλη Παλαιοκώστα: «Ο Άπιαστος Έλληνας Ρομπέν των Δασών»

«Ο Άπιαστος»! Με αυτό τον τίτλο και με μια εντυπωσιακή σύνθεση τύπου κόμικ στο εξώφυλλο, το βρετανικό δίκτυο ΒΒC, φιλοξενεί ένα εκτενές φωτορεπορτάζ για τον πιο περιζήτητο καταζητούμενο Ελληνα κακοποιό, τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε σήμερα δεκτή την προσφυγή 16 Ελλήνων, Ρουμάνων, Ουκρανών, Τούρκων και Αμερικανών κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου (υπόθεση Λογοθέτης και άλλοι κατά Ελλάδος) και καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση.
 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Ανάστατοι οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Δομοκού


ΒΙΝΤΕΟ-Ανάστατοι οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Δομοκού
Στα χαρτιά οι φυλακές Δομοκού έχουν μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας, και εκατοντάδες κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα καταστήματα.

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έρχεται εκ νέου ψαλίδισμα στους μισθούς

Περαίτερω μειώσεις στις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων, με βάση το νέο ενιαίο μισθολόγιο που επιθυμέι η τρόικα και θα ισχύσει απο το 2015. 

Ξεπαγώνουν οι προαγωγές στο Δημόσιο



Το σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά το 2011, περιλαμβάνεται στους... σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκησυνδέεται με την προσπάθειά του να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα δημιουργικής αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο και να αλλάξει η εικόνα της εφαρμογής ενός προγράμματος λιτότητας που παρουσιάζεται ως μεταρρύθμιση.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Έπαθλο 500 ευρώ σε κάθε κρατούμενο που εισάγεται σε ΤΕΙ

Χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ σε κάθε νεαρό κρατούμενο που πέτυχε την εισαγωγή του σε Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα κατά τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα χορηγήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρόκειται για…

Δείτε τη φυλακή που φυλάσσονται οι πιο αδίστακτοι γκάνγκστερς

Στην άκρη ενός δάσους περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, στο Crescent City, υπάρχει το σωφρονιστικό κατάστημα της Καλιφόρνια για τους πιο σκληροτράχηλους γκάνγκστερ 

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κ.Μητσοτάκης: "Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν κανονικά"


«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν ξεκαθάρισε με δηλώσεις τους στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξήσεις από 18 έως 498 ευρώ μηνιαίως για τους Στρατιωτικούς - Σώματα Ασφαλείας

Εφόσον εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,που αποφαίνεται ότι ο μνημονιακός νόμος 4093 ήταν αντισυνταγματικός και, συνεπώς, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παράνομες, άρα θα πρέπει οι αποδοχές να...

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Βρέθηκε πλοίο που είχε εξαφανισθεί πριν από 160 χρόνια στην Αρκτική

Το ένα από τα δύο βρετανικά σκάφη εξερεύνησης του θρυλικού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα οποία είχαν χαθεί στην Αρκτική πριν από 160 χρόνια, φέρεται να βρέθηκε σύμφωνα με ανακοινώσεις του Καναδού πρωθυπουργού, Στέφεν Χάρπερ.

Ν.Αφρική: Επιχείρησαν να δραπετεύσουν από το δικαστήριο και τους σκότωσαν

Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των ενστόλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατούμενοι είχαν όπλο, το οποίο άγνωστος είχε κρύψει σε κάδο απορριμμάτων.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο Αλβανός κρατούμενος που είχε δραπετεύσει από τα δικαστήρια Πειραιά

Ο κρατούμενος που είχε αποδράσει το μεσημέρι της Πέμπτης από τα δικαστήρια του Πειραιά, συνελήφθη  λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα στην Δραπετσώνα.

Σχέδιο ενοποίησης όλων των φορέων κύριας ασφάλισης - Σε ένα Ταμείο 11 εκατ. ασφαλισμένοι

Σε νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό προβαίνει το υπουργείο Εργασίας, καθώς από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο.

Προσβλήθηκαν από φυματίωση αστυνομικοί στο κέντρο κράτησης λαθροεταναστών της Ξάνθης?


Φυματίωση χτύπησε Έλληνες αστυνομικούς: Καταγγελία – σοκ για διερεύνηση από τα συναρμόδια Υπουργεία, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Για πρώτη φορά χορήγηση υποκατάστατων σε εξαρτημένους στις φυλακές

Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών άρχισε τη Δευτέρα, η λειτουργία του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος αντιμετώπισης των εξαρτημένων ατόμων με τη χορήγηση υποκατάστατων.
Την ίδια στιγμή στους περίπου 4.000 ανέρχονται…

Όλα όσα θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στην Τρόικα στη συνάντηση του Παρισιού


Τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή της οποίας θα προωθηθεί ακόμη ταχύτερα με τον τερματισμό των ποσοτικών στόχων και υποχρεώσεων στο τέλος του έτους, όπως είναι οι 15.000 απολύσεις…

Το πιστόλι «μίλησε» -Διασύνδεση των ληστών του Διστόμου με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

elas-lyste.blogspot

Ένα πιστόλι "δείχνει" ότι οι τρεις καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου, Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας είχαν διασυνδέσεις εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.