Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Την Πέμπτη καταθέτει ο Ραγκούσης για τα φαξ που τον εμπλέκουν σε υποκίνηση εξέγερσης στις φυλακές


Αφορμή το φαξ που εστάλη από το γραφείο του δικηγόρου που καλούσε κρατούμενους σε δυναμική αντίδραση...

Την Πέμπτη θα εμφανιστεί στην Εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης που είχε κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση, ο οποίος πήρε προθεσμία για την κατάθεση του.

Η αδήριτη ανάγκη για την ανασυγκρότηση του Σωφρονιστικού Συστήματος


Το ημερολόγιο έγραφε 22 Μαρτίου του 2013. Απόλυτη ησυχία επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν ριπές στις υπερυψωμένες σκοπιές των φρουρών. Ομάδα Αλβανών κακοποιών με βαρύ οπλισμό πραγματοποίηση καταδρομική επιχείρηση με σκοπό την πρόκληση πανικού ώστε να καταφέρουν να δραπετεύσουν 11 Αλβανοί βαρυποινίτες.
Γράφει ο Γιάννης Νικήτας (στρατιωτικός- αστυνομικός συντάκτης, δημοσιογράφος)

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αναζητούν τους αυτουργούς


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τα τραύματα στο νεκρό σώμα του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, ο οποίος εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο?

Την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φέρνει μπροστά η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, βάζοντας το θέμα αυτό ως πυρήνα της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Το σχέδιο του…

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μοιραίο το κάταγμα στο στέρνο του Καρέλι - Αναβρασμός στις φυλακές Νιγρίτας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Ξυλοδαρμός, πιθανότατα με κάποιο κλομπ, είναι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκθεση η αιτία θανάτου του 42χρονου αλβανού Ιλι Καρέλι - δραστη της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη- ο οποίος βρέθηκε ...

Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη - Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας

Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη - Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας

- Ο μυστηριώδης θάνατος του Ιλία Καρέλι έγινε γνωστός όταν άνοιξαν τα κελιά τωνφυλακών Νιγρίτας

- Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε κάμερα μέσα και έξω από το κελί ασφαλείας, που κατέγραφε τα πάντα

Άμεσα μέτρα για τις οικογένειες των θυμάτων σωφρονιστικών υπαλλήλων


 

Έτοιμη η σχετική διάταξη από τον υπουργό κατόπιν

 συνεννόησης με τον πρωθυπουργό


Την τακτική των λίγων κουβέντων  και των έμπρακτων  αποδείξεων  στους υπηρετούντες τη  Δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα ακολουθεί...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών


20140327 120617-final
Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών, είχε σήμερα ο αρμόδιος Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τα συλλυπητήρια του Χ. Αθανασίου για το φονικού του υπαλλήλου στις φυλακές Μαλανδρίνου


Δήλωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου:

ΑΣΕΠ για όλα στο Δημόσιο

Με μοριοδότηση μέσω του ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, που…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ.ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΕΚΑΜ και ΜΑΤ έστειλε η ΕΛΑΣ στο Μαλανδρίνο


ΕΚΑΜ και ΜΑΤ έστειλε η ΕΛΑΣ στο Μαλανδρίνο

Μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, από αλλοδαπό ισοβίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου, οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έφτασαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Ισοβίτης μαχαίρωσε και σκότωσε σωφρονιστικό


ΤΩΡΑ-Ισοβίτης μαχαίρωσε και σκότωσε σωφρονιστικό
-Ισοβίτης μαχαίρωσε και σκότωσε σωφρονιστικό
Αλβανός κρατούμενος ισοβίτης στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαχαίρωσε πριν από λίγο στο λαιμό με αυτοσχέδιο μαχαίρι σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος εξέπνευσε στο χειρουργείο. Το θύμα ήταν 46 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!


"Ευλογημένη να'ναι η σπίθα που καίει αθάνατη, μέσα στα σωθικά της Ελλάδας. Η σπίθα αυτή που αψηφώντας τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής, βάζει φωτιά σ'ολάκερη τη ψυχή. Γίνεται η πυρκαγιά και φέρνει το θαύμα. Γιατί στο θαύμα και όχι στη λογική, χρωστάει την ανάστασή του το γένος".

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



 Γιορτάζουμε σήμερα 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α' στίχ. 26-38).

737 προσλήψεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης???


Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και θα αφορούν σε 692 φρουρούς στις φυλακές αλλά και 45 άτομα στην εισαγγελία διαφθοράς

Ένταση σε σωφρονιστικά ιδρύματα: Δεν θέλουν να πάνε στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας


Μικρής κλίμακας ένταση επικράτησε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας με τους κρατούμενους να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κινητοποίηση των κρατουμένων για τις φυλακές «τύπου Γ»

Κινητοποίηση των κρατουμένων για τις φυλακές «τύπου Γ»


Ξεκίνησε σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση των κρατουμένων. Οι τρόφιμοι των φυλακών Κορυδαλλού, Δομοκού και Κέρκυρας προχώρησαν σε μεσημεριανή διαμαρτυρία διαρκείας μένοντας έξω από τα κελιά τους.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.: Φόβοι για απόδραση μελών της ΣΠΦ, Βλαστού και βαρυποινιτών


Σε επιφυλακή έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ και η αντιτρομοκρατική μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που δείχνουν ότι υπάρχει σχέδιο για μαζική απόδραση βαρυποινιτών και τρομοκρατών από τις φυλακές.
Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί υψηλόβαθμα στε

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το ιστορικό Αρκάδι αντιδρά στην καταστροφή των χημικών του Άσαντ

Την αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου διατράνωσαν εκατοντάδες πολίτες στην Κρήτη κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο της…

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για τα «βραχιολάκια»

Προσαρμοσμένο στις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στο Ε» Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού…

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Άναψαν κεράκι στον Άγιο Λογγίνο οι εξωτερικοί Φρουροί Τρικάλων που γλίτωσαν από τα πυρά κακοποιών

Αρθρογράφος: Χριστίνα Αλεξίου
Άναψαν κεράκι στον Άγιο Λογγίνο οι εξωτερικοί Φρουροί Τρικάλων που γλίτωσαν από τα πυρά κακοποιών
Τελέστηκε σήμερα το πρωί σε κλίμα συγκίνησης στο Εκκλησάκι των Φυλακών Τρικάλων, Θεία Δοξολογία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ένοπλη επίθεση και απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 2 εξωτερικών Φρουρών του τοπικού Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Βόμβα από Άρειο Πάγο: Δικηγορικό γραφείο οργανώνει εξέγερση στις φυλακές?


Βόμβα από Άρειο Πάγο: Δικηγορικό γραφείο οργανώνει εξέγερση στις φυλακές

Η εισαγγελέας Αρείου Πάγου διέταξε σήμερα επείγουσα προκαταρκτική εξέταση γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες,δικηγορικό γραφείο φέρεται να οργανώνει και να συντονίζει εξέγερση σε φυλακές της χώρας.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νέο δόγμα στο Δημόσιο: «Φέρτε πίσω τους μισθούς» για όσους προσελήφθησαν παράτυπα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πηγή: FOS PhotosΝέο δόγμα στο Δημόσιο: «Φέρτε πίσω τους μισθούς» για όσους προσελήφθησαν παράτυπα
Εξοδος με συνοπτικές διαδικασίες από το Δημόσιο αλλά και απαίτηση επιστροφής των μισθών που έχουν λάβει περιμένουν όσους υπαλλήλους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ποιοι θα πάρουν από το πλεόνασμα – Από 200 ως 800 ευρώ το εφάπαξ

Μπορεί η τρόικα να έφυγε νύχτα όμως όλα δείχνουν ότι η συμφωνία άνοιξε το δρόμο ώστε το eurogroup ανήμερα της πρωταπριλιάς να δώσει το ok για την εκταμίευση της δόσης-μαμουθ των 10 δισ. ευρώ προς την…

Κρατούμενοι με μικροτσίπ: Ναι ή όχι



Οι Αντώνης Ρουπακιώτης και Γιώργος Κατρούγκαλος παίρνουν θέση για το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των κρατουμένων σε άδεια                          Ηn

εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατουμένων σε άδεια (βραχιολάκι με μικροτσίπ) αναμένεται να αρχίσει πιλοτικά μέσα στο 2014,

Στις 9 Μαΐου θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα στους ενστόλους

Σε 64.065 άτομα ανέρχονται οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ. Από αυτούς: 

ΟΠΑΔ: Παρατείνεται η ισχύς των θεωρημένων βιβλιαρίων


  • 54
     
5D88E53E641C175BC597A7438281D65E.jpg
Την παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, της ισχύος των βιβλιαρίων των εν ενεργεία ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευομένων μελών τους, που φέρουν τη θεώρηση του έτους 2013, αποφάσισε ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ).

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τίμησαν τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο που έπεσε απο τα πυρά των Αλβανών δραπετών !


Τίμησαν τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο που έπεσε απο τα πυρά των Αλβανών δραπετών
Αγρίνιο: Τίμησαν τον αστυνομικό που σκότωσαν οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών  Τρικάλων!

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το Δήμο Αγρινίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, που σκοτώθηκε στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο την ώρα του καθήκοντος σε συμπλοκή με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αποφυλάκιση για όσους βοηθούν στη σύλληψη τρομοκρατών και «φωτογραφική» διάταξη για Ξηρό-Μαζιώτη-Ρούπα...



Τις περιπτώσεις Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζίωτη και Πόλας Ρούπα «φωτογραφίζει» διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Με την εν λόγω διάταξη προβλέπεται ειδικό καθεστώς, ακόμη και...

Αθανασίου: «Βραχιολάκι» και στους οροθετικούς κρατουμένους


Πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί το σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, ενώ θα ενταχθούν στο μέτρο και οροθετικοί κρατούμενοι, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ήδη, όπως…

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν «19», γιατί αποπειράθηκαν να εμποδίσουν μεταγωγή συγκρατούμενού τους

Την καταδίκη των 19 ατόμων που τον Φεβρουάριο του 2010 επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μεταγωγή συγκρατούμενού τους από τις Φυλακές Διαβατών, αποφάσισε την Παρασκευή το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο επέβαλε…

Δεκαετία στη φυλακή χωρίς άδεια θα κλείνουν οι τρομοκράτες


Παρατείνεται, από τα 16 στα 20 χρόνια, ο χρόνος για την αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αφήνεται ελεύθερος όποιος έχει συλληφθεί για οποιασδήποτε…