Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;






Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών:

Το υπό ίδρυση κόμμα Αποστράτων για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης







Με  θλίψη  και  οδύνη παρακολούθησε ο Ελληνικός Λαός, την Εθνική του Εορτή να μετατρέπεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού κατεστημένου.


  Αυταρχικές συμπεριφορές, αντιλαϊκά μέτρα, λανθασμένες αποφάσεις που μας οδήγησαν σε καθεστώς ξένης κηδεμονίας  παραμονές του εορτασμού του ΟΧΙ, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε οι Έλληνες, βλέποντας μακρύτερα από τους πολιτικούς τους και διαπιστώνοντας την Εθνική, Ηθική, Οικονομική και Πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα,  προτίμησαν να μετατρέψουν την  ημέρα της Εθνικής μας εορτής, σε ημέρα οργής.

O Μέγας Αλέξανδρος κατακτά το Παρίσι


Σάββατο μεσημέρι και οι Γάλλοι απολαμβάνουν τις τελευταίες καλές μέρες του Οκτώβρη, πριν ξεκινήσει το τσουχτερό κρύο στους δρόμους του Παρισιού. Μετά την γυάλινη πυραμίδα σύμβολο του μουσείου, βλέπω τον κόσμο να κατευθύνεται προς την είσοδο ενός από τους μεγαλύτερους «ναούς» της τέχνης.

ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ'' ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ!


Sare

Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα:
O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της...
Κρητης.


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;

ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ: "ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ"


Γιατί τότε που έπρεπε....δεν διαμαρτυρηθήκατε κύριε Πρόεδρε?



Περίεργες δηλώσεις Παπανδρέου για Κρήτη στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προέβη στο εξής σχόλιο σχετικά με την Κρήτη και την Αραβική Άνοιξη:

«Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει». Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να θυμάται ότι η Κρήτη είναι απλώς ένα ελληνικό νησί και όχι ανεξάρτητο κράτος

Τι είπαν! Dr.J.Goebbels 11/2/1940 vs Α.Μerkel 26/10/2011 !


σ.σ.netakias ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ!
Τα link είναι :
Dr.Josef Goebbels, 11 Σεπτεμβρίου του 1940 προς τους Τσέχους για τα οφέλη της “ κατάκτησης” τους!
«… Μην σκεφτείτε ότι  φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε

Λογιστικό λάθος ελαφραίνει το χρέος της Γερμανίας


Λογιστικό λάθος, ύψους 55,5 δισ. ευρώ, «ελαφραίνει» το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, πυροδοτώντας ταυτόχρονα... σφοδρές επικρίσεις από την σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σειρά έχει το κούρεμα στο Δημόσιο


Μετά το περίφημο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η κυβέρνηση προχωρά σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο με βάση έκθεση του ΟΟΣΑ, που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός. Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» θα ακολουθήσει κυριολεκτικά «σάρωση» του ελληνικού δημοσίου που θα αφορά φορείς , οργανισμούς, υπουργεία, ανεξάρτητους...

Οι Γερμανοί τρέμουν την οργή του Έλληνα


Δεν μπορούν να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι ο Έλληνας είναι εκ γενετής επαναστάτης. Δεν μπορεί να δεχτεί τη σκλαβιά. Δεν το κατάφεραν οι Τούρκοι, δεν το κατάφραν οι Χίτλερ και Μουσολίνι, θα το καταφέρουν τα κοράκια των αγορών; Θα το καταφέρουν οι δανειστές...
μας; Ο Έλληνας ήδη δείχνει με το δικό του τρόπο ότι... δεν θα σκύψει το κεφάλι του στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. Βλέπουν τις αφίσες με τη Μέρκελ και… τρελαίνονται! Η αλήθεια όμως είναι ότι τρέμουν την οργή μας. Τρέμουν την οργή του Έλληνα. Και κατά βάθος ξέρουν ότι κάπου… έχουμε δίκιο κι εμείς…
www.prionokordela.gr

Ρώσοι πεζοναύτες στην παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη!


Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ρωσία θα προβεί σε μία ενέργεια που σε άλλες εποχές θα ακουγόταν ως «αδύνατη»: 
Λϊγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Ρώσοι πεζοναύτες θα παρελάσουν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Εγκλήματα πολέμου των Ιταλών στην κατεχόμενη Ελλάδα (1941-43)

Του Ιωάννη Κωτούλα*

Η παραμονή του ιταλικού στρατού στην Ελλάδα ως δύναμης κατοχής συνήθως αντιμετωπίζεται από την ιστοριογραφία, αλλά και από τη συλλογική αντίληψη, ως μία φάση σχετικά ήπιας συμπεριφοράς των κατοχικών στρατευμάτων έναντι του ελληνικού πληθυσμού. Στην πραγματικότητα η εικόνα αυτή αποτελεί σε μεγάλο βαθμό περισσότερο μεταπολεμική κατασκευή, ιδίως με δεδομένη την άκριτη ενίοτε απόδοση όλων των εγκληματικών ενεργειών στον γερμανικό στρατό κατοχής, συνέπεια του έντεχνα προβεβλημένου μύθου της ευγενούς συμπεριφοράς του ιταλικού στρατού κατοχής προς τους Έλληνες. Η συνύπαρξη των Ιταλών στρατιωτών με τον υποτελή ελληνικό πληθυσμό δεν υπήρξε μία αρμονική εμπειρία συνετής κατοχής, αλλά αφενός μία οργανωμένη απόπειρα εθνολογικής αλλοίωσης συγκεκριμένων περιοχών αφετέρου μία βίαιη αντιμετώπιση του άμαχου πληθυσμού.

28η Οκτωβρίου ! Οί Εθνικές σημαίες, οί δορυφόροι τού Διαστήματος, καί η « εποπτεία » τής Εθνικής συνείδησης…


Κάθε σημαία μέσα σ΄ ένα συγκροτημένο Έθνος έχει τόν σκοπό της καί τον ρόλο της !

Γιά ότι φαίνεται, καί γιά ότι δέν φαίνεται...

Είναι γραφτό μας φαίνεται, όλα τα απίθανα να έχουν εφευρεθεί και να γίνονται στην διαβολεμένη παλιοεποχή μας...

ΤΟ 1940 Ο "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΗΤΑΝ 11 ΕΤΩΝ !



Με την αναγνώριση της "εθνικής αντίστασης" το 1982 από τον "ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ" Ανδρέα Παπανδρέου , δημιουργήθηκε μια στρατιά συνταξιούχων και προνομιούχων ψηφοφόρων που στήριξε το Πα.Σο.Κ. επί δεκαετίες.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΣΟΝ ΜΠΑΝΤΟΥ

" Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του Δ.Ν.Τ. ύστερα από δώδεκα χρόνια και έπειτα από χίλιες μέρες εργασίας στο εξωτερικό ως αξιωματούχος του Ταμείου , κατά τη διάρκεια των οποίων , όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας , εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λαών της Λατινικής Αμερικής , της Καραϊβικής και της Αφρικής . Για μένα , η παραίτησή μου είναι μια ανεκτίμητη απελευθέρωση , επειδή με αυτό μπορώ να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων . Ξέρετε , το αίμα είναι τόσο πολύ , που κυλάει σε ποτάμια . Κι όταν στεγνώσει , σχηματίζει πάνω του κρούστα . Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας ". 

Ο Μπαντού αναφέρθηκε στα όπλα που χρησιμοποιεί το Δ.Ν.Τ. :
  • στατιστικά στοιχεία , με εσκεμμένα στατιστικά σφάλματα , ως " φονικά όπλα "
  • επινόηση , από το πουθενά , τεράστιου κρατικού χρέους .
 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Καμία παρέλαση δεν αμαυρώθηκε


Ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια από τα κρατικοδίαιτα μέσα να μιρικάζουν πως δήθεν αμαυρώθηκε η επέτειος. Καμία επέτειος δεν αμαυρώθηκε... αλλοίμονο αν γινόταν κάτι τέτοιο από τις αντιδράσεις του λαού σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Αμαυρώθηκε ο πολιτικαντισμός και ότι εκπροσωπεί. Ειδικά μετά τις εικόνες -μετά την αποχώρηση των πολιτικών- να....

Νίκη των πολιτών!Έφυγαν οι κυβερνητικοί-Ξεκίνησε η παρέλαση...




Ελλάδα σε απόλυτη παρακμή: Mε την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, Αγανακτισμένοι και αριστεροί διαδηλωτές έσπασαν τα κάγκελα, μπήκαν στο χώρο όπου θα περνούσαν τα οχήματα και οι φαντάροι και δεν επιτρέπουν την έναρξη της παρέλασης!

Το πλήθος ματαίωσε την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι πολίτες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Αυγά, πορτοκάλια, μαύρα περιβραχιόνια, αποδοκιμασίες κατά πολιτικών, με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

                             
"Μπλόκο" στην παρέλαση
Ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ήταν αλλιώτικος από κάθε άλλη φορά, στη σκιά του «κουρέματος», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί με το καλό ή... με τη βία!



Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών, (που λόγω Συνταγματικού κωλύματος φαίνονται οι Απόστρατοι) με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να παρατηθεί, διαφορετικά αυτό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με τη βία από τον ίδιο...
τον λαό. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η χώρα βαίνει προς το χάος και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενδεχομένως να λάβουν χώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ


Του Κ. Ι. Δεσποτόπουλου
(από την Καθημερινή)
Την 28η Oκτωβρίου 1940, δεκατέσσερις μήνες αφότου είχε αρχίσει ο απαίσιος ορυμαγδός του πολέμου και βρίσκονταν υποταγμένοι στην εμφανιζόμενη αήττητη Γερμανία ιστορικοί λαοί της Eυρώπης, και όταν υπήρχε ο λεγόμενος Αξων Γερμανίας - Iταλίας, δηλαδή...

Οι Μεγάλες Ημέρες του Γένους μας. Η εθνική επέτειος του ʼ40.



Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, όχι μόνο να κλαις, αλλά, κυρίως, να καμαρώνεις. Λίγο να σηκωθούμε, μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις… το Μνημόνιο, η Τρόικα, ο Βενιζέλος, η Βάσω, η Άννα πτώματα άταφα, χαμένα πράγματα, καντιποτένιοι άνθρωποι. Στρεφόμαστε, γυρίζουμε προς την ιστορία, όχι σαν φυγάδες από το παρόν, μα για να αντικρίσουμε νηφαλιότερα το επερχόμενο μέλλον και να παρηγορηθούμε λίγο.
Ιδίως τώρα που θόλωσε ο νους μας και μας βρήκε το κακό, το «πισωγύρισμα» στην ιστορία, (η καημένη η γλωσσα μας, τι τράβηξε από τους γλωσσοκόπανους της δήθεν «δημοτικιάς»), η μελέτη, λοιπόν, της ιστορίας.....

Μην απελπίζεστε αδέρφια μου, όσο πιο πολύ νυχτώνει τόσο πλησιάζει το ξημέρωμα


Αδέρφια μου Ελληνες αύριο ξημερώνει η εθνική μας επέτειος του ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ που είπαν οι παπούδες μας στις ιταλικές και γερμανικές ορδές που απειλούσαν την πατρίδα μας τον Οκτώβριο του 1940.
Κι αυτό το ΟΧΙ έμεινε στα χείλη των Ελλήνων μέχρι την τελική απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944.
Κράτησε δηλαδή 4 ολόκληρα χρόνια.


Σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε το ΟΧΙ που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2009 και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις και ανακοινώσεις της προδοτικής κυβέρνησης πρέπει να το κρατήσουμε μέχρι το 2020 ή και ακόμα παρά πέρα!!!!!

Τουρκική πρόβα πολέμου στο Αιγαίο


Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, μετά την νυχτερινή της διείσδυση στο εναέριο χώρο του Αιγαίου, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις τους στην θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο. Χτές το μεσημέρι, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκησης TASMO νοτίως της Κύπρου, μεταξύ....

Έρχεται και ανακοινώνει φυλακές ο Υπουργός Δικαιοσύνης;



Τελευταία πληροφορία αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση που θα γίνει την Παρασκευή στην Τρίπολη,

Ἑλληνικὲς σημαῖες παντοῦ!


Ἑλληνικὲς σημαῖες στὰ μπαλκόνια, στὰ σπίτια μας, στοὺς χώρους δουλειάς,  στὰ σχολεῖα, σὲ κάθε πόλη καὶ χωριό τῆς χώρας!

Εκτος της οικονομιας υπαρχει και η Πατριδα!






του Ταξιαρχου ε.α. Στεργιου Σμυρλη
Το θέμα που απασχολεί όλους είναι η οικονομία. Το θέμα όμως που θα σας μιλήσω έχει σχέση με σενάρια συνομωσιολογίας σε συνδυασμό βέβαια με τις εξελίξεις που γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 Είναι γεγονός ότι φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Κάθε λεπτό που περνά ο κατοχικός βρόχος της Τρόικας σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας.
Αυριο θα εορτάσουμε το έπος του 1940, αλλά δεν γνωρίζω αν θα είναι Εθνική γιορτή ή μνημόσυνο.

Η ιστορία μας - 28 Οκτωβρίου 1940!



H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι.
Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.

Υψωμα 731.Αίμα,πόνος,δόξα



Οι εικόνες της επέλασης των Ελλήνων στρατιωτών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα ,τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαχητών όταν έμπαιναν στη Κορυτσά,το πλήθος στους δρόμους της Αθήνας πλημμυρισμένο από το πλήθος που πανηγύριζε ξέφρενα τις Ελληνικές νίκες. Οι εικόνες της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πίσω απ΄ όλα αυτά υπήρξε πόνος και αίμα.

Ἡ Ἅγια Σκέπη τῆς Θεοτόκου καὶ τὸ ἔπος τοῦ 1940


Ἀκούγεται ἐνδεχομένως παράδοξο ἡ ἀφόρμηση γιὰ ἕναν λόγο ἐθνικῆς ἐπετείου νὰ εἶναι ἕνας ὕμνος πρὸς τὴν Παναγία, ὡστόσο ὅπως θὰ φανεῖ στὴ συνέχεια ὑπάρχει ἄρρηκτη σχέση ἀνάμεσά τους, καθὼς ὁ λαὸς μᾶς ἔχει συνδυάσει πάρα πολὺ στενὰ αὐτὰ τὰ δύο. Δὲν εἶναι τυχαῖο ὅτι οἱ δύο σημαντικότερες ἐθνικὲς γιορτὲς τοῦ ἔθνους μᾶς ἔχουν τὸ ἰδιαίτερο χαρακτηριστικὸ νὰ συνεορτάζονται μὲ μία γιορτὴ τῆς παναγίας. Τὴν 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τὸν εὐαγγελισμὸ τῆς Θεοτόκου καί, σήμερα, τὴν 28η Ὀκτωβρίου τὴν Ἁγία Σκέπη τῆς Θεοτόκου.Ἡ γιορτὴ αὐτὴ....

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι εξωτερικοί φρουροί αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι γραφείου! Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


Αυτό που έχει γίνει με τους εξωτερικούς φρουρούς δεν έχει προηγούμενο, ενώ είναι ειδική ένστολη και ένοπλη υπηρεσία τους μισθολόγησαν σαν υπάλληλους γραφείου!
Είναι απλήρωτοι όλο το 2011 σε νυχτερινή εργασία και υπερωρίες, και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο! Στο μισό οι μισθοί τους, στο μισό και η ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης με χιλιάδες απλήρωτες ώρες και 60% οργανικές θέσεις κενές, τα σχόλια

Η σημασία του μηνός Οκτωβρίου για το Ελληνικό Έθνος.


Ο μήνας Οκτώβριος περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά γεγονότα, το ένα σημαντικότερο από το άλλο:

Η εξόρμηση του Ελληνικού Στρατού κατά το 1912 – 13.

Η παράδοση του Τουρκικού Στρατού Κατοχής στη Θεσσαλονίκη στις 26/10.


Η εγκατάσταση του Ελλ. Στρατού στη Θεσσαλονίκη και η απελευθέρωσή της στις 27/10
.

Εκείνο όμως το οποίο δίνει νόημα στο χρόνο και σηματοδοτεί την Ιστορία των Νεότερων Ελλήνων είναι το γεγονός της 28ης μέρας του μηνός Οκτωβρίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί με το καλό ή… με τη βία!


Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί, διαφορετικά αυτό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με τη βία!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση τους…

Αχαριστία – Όταν σας πικραίνουν οι ευεργετηθέντες



Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ευεργέτησε την ανθρωπότητα, και ιδιαιτέρως τους συμπατριώτες του Ιουδαίους, με ποικίλες και πολύτροπες ευεργεσίες. Όμως έλαβε ως αμοιβή από τους ευεργετηθέντες ονειδισμούς, εμπτυσμούς, κολαφισμούς, μαστιγώσεις, καταφρονήσεις΄ δέχτηκε στο κεφάλι του ένα στεφάνι πλεγμένο με αγκάθια, ποτίστηκε ξίδι και χολή και στο τέλος καταδικάστηκε με το σταυρικό θάνατο, το θάνατο της πιο μεγάλης ντροπής. Αλλά και στους Μαθητές του λίγο πριν από το σταυρικό του θάνατο είπε:

SOS προς κάθε... υπαίτιο: Δικάζεται ο φυγάς τ. πρόεδρος της Αργεντινής! Ο Γ.Α.Π. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!!!




Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρουά, ο φυγόμαχος πολιτικός που κυριολεκτικά το έσκασε, εγκαταλείποντας αναίσχυντα το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο (!) όταν χρεοκόπησε η χώρα του το 2001, καλείται 10 ολόκληρα χρόνια μετά να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό του για τις τεράστιες ευθύνες του και τις πράξεις του, με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μεγάλη δίκη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν 300 μάρτυρες! 

Βάλτε όλοι τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι...Ισως η τελευταία φορά που θά μαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ



Αυτή η επέτειος ίσως να είναι και η τελευταία που θα κρεμάσουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια μας σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ας κάνουμε όλοι την ύστατη διαμαρτυρία στο ξεπούλημα της Ελλάδας και ας γεμίσουμε όλα τα σπίτια με τη Γαλανόλευκη!

Τουλάχιστον να δείξουμε ότι ο Έλληνας αντιστέκεται "μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του".

Ίσως του χρόνου να είμαστε .... γερμανική επαρχία.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ – Στο φως η επιστολή Βενιζέλου στην Λαγκάρντ!


Το protothema.gr δημοσιεύει την επιστολή του υπουργού των Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κριστίν Λαγκάρντ από 27 σεπτεμβρίου του 2011, και στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύεται για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σκληρό εμπόριο γύρω από το γέροντα Παϊσιο!


Κάποιοι κυκλοφορούν δήθεν προφητείες του για όλα σχεδόν τα θέματα και τα οικονομάνε, εξευτελίζοντάς τον!
Το κακό με τις προφητείες του γέροντα Παϊσίου έχει παραγίνει. Γύρω από τη μνήμη του ενάρετου μοναχού στήθηκε ένα εκτεταμένο

ΘΕΜΑ: Ψήφιση πολυνομοσχεδίου.

ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Κορυδαλλός 21/10/2011
Αρ. Πρωτ.:919




         Συνάδελφοι,


         Δίνουμε μια ωραία μάχη, μόνοι μας απέναντι σε αντίξοες συνθήκες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέτυχε ή δε προσπάθησε αρκετά, να διαφυλάξει το προσωπικό της , παρά τις προειδοποιήσεις μας . Το πολυνομοσχέδιο δε συμπεριέλαβε κάποια εξαίρεση ή ευνοϊκή ρύθμιση για εμάς.

Οι φυλακισμένοι αγοράζουν μόνοι τους σαπούνια και χαρτιά υγείας



Ορισμένα πράγματα αποκαλύπτουν, επιτρέψτε μας τη φράση, την ξεφτίλα μας.
Οι κρατούμενοι στις φυλακές αγοράζουν μόνοι τους τα είδη καθαριότητας, όπως το σαπούνι και το χαρτί υγείας. Το κράτος τσιγκουνεύεται βασικά πράγματα. Δηλαδή, τόσο ασήκωτη δαπάνη για το ελληνικό δημόσιο είναι να αγοράζει σαπούνια και χαρτιά υγείας για τους φυλακισμένους.
Να σημειωθεί πάντως ότι η δεκαπενταμελής επιτροπή της Βουλής για τις φυλακές πρότεινε, στην έκθεση που υπέβαλε στο υπουργείο δικαιοσύνης, να καλύπτονται από το κράτος η αγορά των ειδών καθαριότητας.

tro-ma-ktiko.blogspot

Επεκτείνεται η Αρκούδα...


Η Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, με τη Λευκορωσία και το Καζαστάν φαίνεται ότι θα προβεί σε ένα σημαντικό βήμα επέκτασης…

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ


’ΕΠΕΣΤΗ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ.Ο ΚΩΔΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΣΗΜΑΝΕΝ.
Ή ΘΑ ΥΠΑΡΞΩΜΕΝ Ή ΘΑ ΠΕΣΩΜΕΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ’’
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΩΘΕΙΤΕ

Τον καπνό όλοι τον βλέπετε...
Το ότι τα ΙΕΡΑ και τα όσια της Ελλάδας και των παιδιών της που ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.. νερό κανείς σας δεν δίνει !
Την ώρα που ο πλούτος της Ελλάδος φτάνει ο κάθε έλληνας να πάρει 96 δις ευρώ…
Οι έλληνες είναι χρεωμένοι; Και πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους; Και ο λαός κοιμάται στους δρόμους; ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ !

NTOKOYMENTO : Μηδενικοί μισθοί στο δημόσιο!



- Δείτε τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που παίρνουν μισθό... 0 ευρώ!
- Αναδρομικά, κρατήσεις, έκτακτη εισφορά, τσακίζουν τους υπαλλήλους
- "Φωτιά" η δόση του δανείου Παρακαταθηκών



Απίστευτο!! Συνέβη και αυτό, στην Ελλάδα του μνημονίου: Όπως φαίνεται από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας –που αποκαλύπτει.....
σήμερα το Newsit- υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών για τον μήνα Οκτώβριο δεν θα πληρωθεί ούτε ...λεπτό του ευρώ!!!

Αρκούν 30 βολευτές για την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του πρωθυπουργού…!



«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ… 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ…!!!

 Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού…

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα από τους δικαστές, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις



Ψήφισμα βόμβα εξέδωσαν οι Δικαστές, οι οποίοι από το πρωί τις Δευτέρας κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του κλάδου.

Ένστολοι φρουροί φυλακών γιούχαραν τον Παπαϊωάννου


Έντονα αποδοκιμάστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης τη στιγμή που έφτασε στο υπουργείο. Δείτε το video
Από τις 06:30 το πρωί, περίπου 500 εξωτερικοί φρουροί φυλακών από 10 περιοχές της χώρας, συγκεντρώθηκαν

Η διαδήλωση των Ελλήνων, πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο


Πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου είναι η μεγαλειώδης διαδήλωση και αλλά και τα επεισόδια, που απείλησαν να επισκιάσουν τον παλμό του κόσμου, που συγκεντρώθηκε ενάντια στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, εμφανίζονται οι δικαστές της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 12 το μεσημέρι, αρνούμενοι κατηγορηματικά...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ - Αμέτρητος ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Γυρνούν την πλάτη στους επίδοξους προβοκάτορες


- ΩΡΑ 11:59 Εν μέσω χειροκροτημάτων ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ - Ομάδες περιφρούρησης είναι ήδη στο Σύνταγμα
- Αποκόπηκε από την πορεία της ΓΣΕΕ η ΠΟΕ ΟΤΑ
- Πολύς κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο χωρίς το "καπέλωμα" συνδικάτων
- Μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου!
- Περίεργη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Καισαριανής
- Συνέλαβαν τέσσερις ανήλικους που μετέφεσαν μολότοφ με... λεωφορείο!

from//helleniclegion

Έτοιμοι να κάνουμε τo άλμα προς τα εμπρός Μπορούμε να διώξουμε την Τρόικα



«Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» 

Όμως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 

του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ότι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα....
επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...!!!



ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ... «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ», ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ...!!!

Ναι έτσι είναι...

Ο κ. Β.Κόκκινος σε ένα άρθρο πού αναδημοσιεύσαμε τη περασμένη εβδομάδα εδώ, http://politikosafari.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html και και το οποίο είχε τεράστια απήχηση με ρεκόρ αναγνωσιμότητας, υποδείκνυε την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού
για εξαπάτηση του λαού σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα...

Γέροντας Παΐσιος: Ο δίκαιος ανταμείβεται και σ’ ετούτη την ζωή.



Έχω δει ψυχές που αδικήθηκαν, αλλά υπέμειναν την αδικία με καλούς λογισμούς και τους έλουσε η Χάρις σ’ αυτήν την ζωή. Πριν από πολλά χρόνια με είχε επισκεφθή ένας ευλαβής Χριστιανός, απλός και καλοκάγαθος, και με παρακάλεσε να ευχηθώ να φωτίση ο Χριστός τα παιδιά του, όταν ενηλικιωθούν, να μην γογγύσουν κατά των συγγενών για την μεγάλη αδικία που τους είχαν κάνει, και μου διηγήθηκε την υπόθεση.