Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καταγγελία Κοραντή-Διώκεται υπάλληλος της ΕΥΠ επειδή κατήγγειλε φιλοτουρκική συμπεριφορά προϊσταμένου του!



Το μπάχαλο που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας, το έχουμε καταγγείλει και το έχουμε καταγράψει επανειλημμένως. Κάθε φορά που καταγράψαμε λανθάνουσες συμπεριφορές φροντίζαμε να έχουμε στοιχειοθετήσει και τεκμηριώσει επαρκέστατα τα όσα καταγγέλλαμε.

Η ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, της Βορείου Ηπείρου τελικά, ΔΕΝ ήταν ΡΩΜΑΙΚΗ


Νέα ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην Βορείο Ηπείρο. Κτίσματα στα Σωφράτικα της Κάτω Δρόπολης, μαρτυρούν την ελληνικότητα της Αδριανούπολης, αφήνοντας απογοητευμένους τους Ιταλούς και Αλβανούς αρχαιολόγους που την ήθελαν ρωμαϊκή.

Juan Coderch: o Ισπανός που γράφει τα παγκόσµια νέα στα Αρχαία Ελληνικά


Του Βασίλη Δαλιάνη 
Όποιος είπε ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι µια νεκρή γλώσσα, είναι βέβαιο ότι δεν έχει υπόψη του τον κ. Χουάν Κόντερχ: τον Ισπανό καθηγητή του Πανεπιστηµίου St. Andrews στη Σκωτία, που δηµιούργησε ένα site µε τις διεθνείς ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!

Ασυγκράτητος αστυνομικός...Αξιος ο μισθος του!!!???


Θέμα στις ειδήσεις έγινε ασυγκράτητος αστυνομικός στο Santa Fe ο οποίος απαθανατίστηκε να κάνει σεξ εν ώρα καθήκοντος. Οι φωτογραφίες που κάνουν ήδη τον ... γύρο του Διαδικτύου δείχνουν τον αστυνομικό σε έντονες ερωτικές περιπτύξεις

Απάντηση του υπουργείου δικαιοσύνης στο άρθρο του “Ολυμπία” για τις υποκλοπές


Από το υπουργείο δικαιοσύνης λάβαμε την ακόλουθη απάντηση σχετικά με σημερινό άρθρο μας, την οποία παραθέτουμε αυτούσια με μικρό σχόλιο στο τέλος.

Αναζητείται 49χρονος στην Κω για παιδική πορνογραφία


Αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποίησε η Αστυνομία τα ξημερώματα στην Κω, σε σπίτι ενός 49χρονου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ότι διατηρεί σχέση με ανήλικη.

Μπράβο, λένε πολλοί, στο μητρ. Κονίτσης, που τάψαλε στους πολιτικούς!


"Δεν θα κλείσω το στόμα μου...", απαντά στους κατηγόρους του
Μπράβο, λένε πολλοί, στον μητροπολίτη Κονίτσης, που τάψαλε στους πολιτικούς, τους οποίους έκρινε... άξιους γιαουρτώματος! Ο επίσκοπος της ακριτικής επαρχίας εκφράζει, εδώ και.....
χρόνια, θαρρετά τη γνώμη του, κάτι που τον έχει καταξιώσει στη συνείδηση των πιστών.

ΗΠΑ: Eν γνώση μόλυναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με επικίνδυνους ιούς!


Πρέπει να περάσουν πάνω από 60 χρόνια για να αποδείξουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Έτσι, με πλήρη αυτογνωσία, μας μολύνουν... με ιούς που άλλοτε αποδίδονται σε πειράματα που κάνουν πάνω μας και άλλοτε με σκοπό μείωσης του....
πληθυσμού μας.

Σαν Σημερα 31 Αυγούστου 2011


  • Γεγονoτα
1923: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.
1932: Με υπουργική απόφαση, εγκαταλείπεται στην Ελλάδα η θερινή ώρα.
1976: Ο Τζορτζ Χάρισον καταδικάζεται για λογοκλοπή. Δικαστήριο αποφαίνεται ότι τμήμα της μεγάλης του επιτυχίας «My Sweet Lord» είναι αντιγραφή του τραγουδιού των Chiffon, «He's so fine». Η υπόθεση κοστίζει στο πρώην «σκαθάρι» πάνω από 500.000 δολάρια.
1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο υπό την ηγεσία του ηλεκτρολόγου Λεχ Βαλέσα συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του κομμουνισμού στη χώρα.
1984: Αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Μίμη Δομάζου με τον Παναθηναϊκό, εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 50.000 θεατών και η ομάδα της Αργεντινής νικά με 3-2.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διπλό χτύπημα δέχονται οι μισθοί στο δημόσιο

Διπλό χτύπημα δέχονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων καθώς με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ενεργοποιούνται οι νομοθετικές διατάξεις για την αναδρομική - από την 1η Ιανουαρίου - επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2% επί του συνόλου των...

Προσπάθησαν να αποδράσουν σκάβοντας στις φυλακες Κορυδαλλού..


Τρεις φυλακισμένοι, (δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας) προσπάθησαν σκάβοντας να αποδράσουν απο τον Κορυδαλλό.

"Επίγεια κωμωδία"


Σαν σήμερα το 1922 οι φίλοι μας οι Τούρκοι ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ την Σμύρνη και...

Φρουρός αυτοτραυματίστηκε με το όπλο του... κατά λάθος!


Φρουρός αυτοτραυματίστηκε με το όπλο του... κατά λάθος!  Το περιστατικό καταγράφεται στις φυλακές Λάρισας Το περιστατικό καταγράφεται στις φυλακές Λάρισας

«Τα άδεια όπλα σκοτώνουν», λέει ο κανόνας αλλά μάλλον τον… αγνοούσε ένας 39χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Λάρισας! Την ώρα που βρισκόταν στη σκοπιά, άρχισε να καθαρίζει το υπηρεσιακό του αυτόματο πιστεύοντας πως ήταν άδειο.

Ο βομβαρδισμός της Κέρκυρας από τον ιταλικό στόλο (31 Αυγούστου 1923)


Η δολοφονία του ιταλού στρατηγού Ενρίκο Τελίνι και τεσσάρων μελών της ιταλικής ομάδας που συμμετείχε στη Διεθνή Επιτροπή για τη χάραξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου το καλοκαίρι του 1923 ήταν ένα περιστατικό που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας νέας πολεμικής σύρραξης

Σαν Σημερα 30 Αυγούστου 2011



Γιορτάζουν:  Αλέξανδρος
Επέτειοι:  Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων
  • Γεγονoτα
1832: Η Διάσκεψη του Λονδίνου ορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στη γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού κόλπου.
1918: Ο σοβιετικός ηγέτης Βλαντιμίρ Λένιν πυροβολείται και τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο της Μόσχας, σε μία δολοφονική απόπειρα από τη Φάνια Καπλάν, μέλος του Σοσιαλιστικού Επαναστατικού Κόμματος.
1933: Ιδρύεται η γαλλική αεροπορική εταιρία «Air France».
1944: Σοβιετικά στρατεύματα εισέρχονται στο Βουκουρέστι, εκδιώκοντας τους Ναζί.
1992: Ο Μίκαελ Σουμάχερ κερδίζει το γκραν-πρι του Βελγίου, επιτυγχάνοντας την πρώτη νίκη του στη Formula 1.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έλληνα. Πως την πάτησες έτσι;



Μας μάθαιναν   χρόνια τώρα να μην αγαπούμε την πατρίδα,,,,,  γιατί  ήθελαν να μας την κλέψουν, να μοιραστούν ότι αξίζει μεταξύ τους  … Και τελικά τα κατάφεραν. …..Γιατί αυτοί είναι έξυπνοι, …..  και ξέρουν ότι όταν αγαπάς κάτι δεν σου το κλέβουν εύκολα….. 

Εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου


Γιορτάζουμε σήμερα 29 Αυγούστου, ημέρα ανάμνησης του γεγονότος της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ας πούμε λίγα λόγια:Αρχικά θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια βασικά στοιχεία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου… Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Μέχρι τα 30 του χρόνια έζησε ζωή ασκητική στην έρημο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσευχή και την πνευματική ολοκλήρωση, ενώ την τροφή του αποτελούσαν βλαστάρια χόρτων και άγριο μέλι.

Στo wikileaks Παπαχελάς, Σκάι, Mega και free press??? Μπααα!!!


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον που διέρρευσαν μέσω του wikileaks, και στα οποία γίνεται αναφορά για την ελληνική δημοσιογραφία, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ και τη free press εφημερίδα "Lifo".

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα της Παγκόσμιας κυβέρνησης


Συμπεριλαμβάνει παγκόσμια θρησκεία και παγκόσμιο ηγέτη, ενώ οι λαοί γίνονται αριθμοί προς κατανάλωση
«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».


Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ

: Ένας χρόνος από τον θάνατο του ήρωα πιλότου μας Σήφη Αναστασάκη


Απόδοση τιμής, που δεν «σηκώνει» κομματική και γενικά πολιτική εκμετάλλευση ήταν η επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια προτομής του πιλότου, Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη που σκοτώθηκε πέρυσι σε σύγκρουση 2 F-16 και η οποία έγινε χθες σε χωριό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ελεύθεροι 10.000 κρατούμενοι του Καντάφι


Περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από φυλακές του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι από τότε που κατελήφθη η Τρίπολη από τους αντικαθεστωτικούς, ενώ περίπου 50.000 εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο....
στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Σμύρνη:από το όνειρο,στον εφιάλτη και τη καταστροφή.


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Νεκρική σιγή... Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια... Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου, στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης. Το νερό εκεί που σκάει το κύμα στο μώλο, είχε πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που… απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;;;


Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ
Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Αλβανός γράφουν τα αλβανικά σχολικά βιβλία!


Η παραχάραξη της ιστορίας, δεν έχει όρια!

Μετά τους Σκοπιανούς, διεκδικούν και οι Αλβανοί τον Μ. Αλέξανδρο. Τα αλβανόπουλα διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που θεωρείται Αλβανός ήρωας. Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που......
έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους,

Η κατάσταση της δικαιοσύνης στην Ελλάδα κατά την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια





Τον Ιανουάριο του 1828, όπως είναι γνωστό, αφίχθη ο Ιωάννης Κα­ποδίστριας στον ελεύθερο ελληνικό χώρο, εκλεγμένος από την Εθνική Συ­νέλευση της Τροιζήνος ως κυβερνήτης για μια επταετή θητεία[1].

Σαν Σημερα 29-08-2011


Γιορτάζουν:  Θεοπίστη
  • Γεγονoτα
1885: Ο γερμανός μηχανικός Γκότλιμπ Ντάιμλερ κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα.
1922: Οι Τούρκοι πυρπολούν τη Σμύρνη.
1949: Λήγει ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα. Το Βίτσι «πέφτει» στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού από τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού που το υπερασπίζονται.
1962: Εγκαινιάζεται η νέα μεγάλη οδική αρτηρία της χώρας, η εθνική Αθηνών - Λαμίας.
1966: Οι Beatles δίνουν την τελευταία συναυλία τους, στο Candlestick Park του Σαν Φρανσίσκο.
2004: Τελετή Λήξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Λαμπρή η αυλαία με ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι. Ο απολογισμός των αγώνων έφερε στην πρώτη θέση των μεταλλίων τις ΗΠΑ με 103 (35 - 39 - 29), ενώ η χώρα μας κατέλαβε τη 16η θέση με 16 (6 - 6 - 4).
  • Γεννησεις

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Όπως και στην περίπτωση του απαράδεκτου και ορθώς αποσυρθέντος βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού έτσι και τώρα η Ακαδημία Αθηνών τιμά το όνομά της και παρεμβαίνει κατά των διαστρεβλωτών της ελληνικής ιστορίας.

Όλι Ρεν προς κυβέρνηση: "Πουλήστε και την υπόλοιπη Ελλάδα"



"Σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων".

Τα Σκόπια συνεχίζουν ανενόχλητα την παραχάραξη της Ιστορίας


Εντός του φθινοπώρου, χωρίς ακόμα να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία, αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, σχετικά με την είσοδο του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ.

Η αιματηρή καταστολή των απεργιών των καπνεργατών στο Αγρίνιο (8 Αυγούστου 1926)


P P
Στα μέσα της δεκαετίας του 1900 συστηματοποιείται η εμπορία καπνών στο Αγρίνιο και στις καπναποθήκες συγκεντρώνεται εργατικό προσωπικό, που δουλεύει κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Χωρίς καμιά νομική προστασία και με πολύ χαμηλά μεροκάματα.
Εκεί λοιπόν στα καπνομάγαζα αρχίζει να διαμορφώνεται η εργατική συνείδηση κι εκεί γεννιέται το εργατικό κίνημα του Αγρινίου.
Το 1911 ιδρύεται το Σωματείο Καπνεργατών.

«Τ’ ὄνειρό μας ἦταν νά λευτερώσουμε τήν πατρίδα». Θ.Κ.


Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Η δίκη διεξήχθηκε από τις 30 Απριλίου 1834 μέχρι τις 26 Μαΐου του ιδίου έτους. Διεξήχθη στο τουρκικό τζαμί του Ναυπλίου. Την εισαγγελική έδρα είχε ο Εδουάρδος Μάσον, «ο εμπαθής εκείνος πολέμιος», όπως γράφει ο ιστορικός Μέντελσον, «της ρωσικής μερίδος και του Κολοκοτρώνη, υπερασπισθείς τον φονιά του Καποδίστρια Γεώργιο Μαυρομιχάλη».

27 Αυγούστου 479 π.Χ. Η Μάχη στις Πλαταιές-





Η μεγάλη νίκη των Ελλήνων στις Πλαταιές

Στα 479 π.Χ. έγινε στις Πλαταιές η μεγάλη, ένδοξη για τους Έλληνες μάχη, που στάθηκε η τελευταία των μηδικών πολέμων στην αρχαία Ελλάδα.

S.O.S. -Το δημογραφικό ζήτημα – Προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία



Ενώ στο δυτικό κόσμο το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί, τον κεντρικό άξονα της λειτουργίας του μηχανισμού που παράγει τον καταναλωτισμό και το βασικό γρανάζι της διεθνούς οικονομίας και των στρατηγικών σχεδιασμών των ισχυρών παιχτών -από τις ορέξεις των οποίων εξαρτάται και η επίπλαστη ειρήνη πάνω στη Γη- η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, αγρόν ηγόρασε!

Σαν Σημερα 28 Αυγούστου 2011


  • Γεγονoτα
1907: Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100 δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα United Parcel Service (UPS).
1922: Παραιτείται η κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη. Νέα κυβέρνηση Τριανταφυλλάκου.
1949: Αρχίζει η σύμπτυξη των ανταρτικών δυνάμεων και η υποχώρησή τους προς την Αλβανία.
1995: Ένας όλμος προερχόμενος από την πλευρά των σερβοβοσνίων πέφτει στην αγορά του Σαράγεβο και σκοτώνει 38 ανθρώπους. Ήταν η αφορμή για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον των Σερβοβοσνίων.
1999: Η Μιρέλα Μανιάνι Τζελίλη κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 67.09, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλλης.
2001: Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανακοινώνει ότι 3.000.000 πολίτες ψήφισαν υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, στο άτυπο δημοψήφισμα που διενήργησε η Εκκλησία της Ελλάδος.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Στις 24 Αυγούστου 1779 στο Κολικόντασι της τουρκοκρατούμενης τότε Βορείου Ηπείρου απαγχονίσθηκε με εντολή του Κουρτ Πασά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Πατροκοσμάς όπως κατεγράφη στη συνείδηση του λαού μας. Ξεκίνησε από το Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας, δίπλα από το Θέρμο, την αρχαία
πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Γ.Γ. Επικοινωνιών καθ. Σ.Κάτσικας: "Η Κάρτα του Πολίτη δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών"!


σχόλια ID-ont:
1) Συγχαρητήρια στον κο Κάτσικα. Επιτέλους κάποιος αρμόδιος άρχισε να ψελλίζει ορισμένες αλήθειες για την Κάρτα του Πολίτη: ότι πρόκειται δηλ. για ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο θα βάλουν τα στοιχεία των πολιτών και μετά θα
καθίσουν και θα περιμένουν να δουν, πότε τα "τρωκτικά" θα κλέψουν αυτά τα στοιχεία για να αρχίσουν τις συγνώμες:

Aρτινός ερασιτέχνης δύτης ανακάλυψε στο Ιόνιο ναυάγιο 2.200 ετών!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όμως, δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωση!

Ο Αρτινός Χρήστος Σίμος, ερασιτέχνης δύτης, εντόπισε στο Ιόνιο ναυαγισμένο πλοίο. Πιθανολογείται ότι κατέληξε στον πυθμένα, πριν από 2.200 χρόνια, δηλαδή κατά την ύστερη αρχαιοελληνική περίοδο ή κατά την πρώιμη ρωμαϊκή.

Η συμμετοχή της Αλβανίας στην επίθεση κατά της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου 1940



 (Σημ. Φιλίστωρος: Από σήμερα θα ξεκινήσω ένα μικρό αφιέρωμα για την σημαντικότερη Εθνική επέτειο της σύγχρονης Ιστορίας μας, της 28ης Οκτωβρίου. Το αφιέρωμα αυτό θα περιλαμβάνει το εξαιρετικό και εμβριθές κείμενο του κ. Νικολάου για τον ρόλο της Αλβανίας στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, θα έχει ένα σχετικό μικρό απόσπασμα από το ημερολόγιο του Σεφέρη που είδαμε στα "24 γράμματα", θα παραθέσω για πρώτη φορά σε πλήρες κείμενο την ομιλία Μουσολίνι στην οποία απειλούσε ότι θα "σπάσει τα πλευρά της Ελλάδος" αλλά και την απάντηση του Μεταξά και στο τέλος θα αναρτήσω κάτι ενδιαφέρον που έγραψα το Σάββατο για την στάση της Χιτλερικής Γερμανίας έναντι της Ελλάδος λίγο πριν και λίγο μετά της ιταλική εισβολή. Καλή ανάγνωση.

Τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης απολογούνται σήμερα στον ανακριτή για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη


Την είσοδο του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν σήμερα τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, προκειμένου να απολογηθούν για την...
υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος την ημέρα του Πάσχα

Τιμή σε δυο ήρωες αεροπόρους.Αναστασάκης-Μπαλατσούκας.Πέρασε ένας χρόνος.


Η 115 Πτέρυγα Μάχης διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αγίου Ονουφρίου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή Αγίου Ονουφρίου Χανίων στην Κρήτη,

Σαν Σημερα 26 Αυγούστου 2011





Γιορτάζουν:  Αδριανός, Αδριανή, Ναταλία
  • Γεγονoτα


1920: Με τη 19η τροπολογία, που ενσωματώνεται στο Αμερικάνικο Σύνταγμα, δίδεται το δικαίωμα ψήφου στις Αμερικανίδες.
1940: Η RAF βομβαρδίζει το Βερολίνο σε αντίποινα των αεροπορικών επιθέσεων της ναζιστικής Γερμανίας στο Λονδίνο.
1949: Η 9η Μεραρχία Πεζικού υπερκεράζει τη γραμμή άμυνας των ανταρτών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και εισχωρεί στο μετόπισθεν κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.
1959: Η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγκόνις.
1978: Ο καρδινάλιος Αλμπίνο Λουτσιάνι εκλέγεται Πάπας με το όνομα Ιωάννης-Παύλος Α'. Θα παραμείνει στο «τιμόνι» του Βατικανού μόνο 33 μέρες, καθώς θα πεθάνει από καρδιακή προσβολή στης 28 Σεπτεμβρίου.
2004: Η εθνική της υδατοσφαίρισης γυναικών κατακτά το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
  • Γεννησεις

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Μία έρευνα από το 1821 μέχρι σήμερα για τα δάνεια της Ελλάδας


Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως; Μας αξίζει που το Focus χρησιμοποιεί...
τα αγάλματα των προγόνων μας για να.....
μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το.... δάχτυλο;

Ὁ Ἅγιος Τίτος ὁ Ἀπόστολος



Ὁ Ἀπόστολος Τίτος, ὁ ὁποῖος ἦταν Ἕλληνας στὴν καταγωγή, ἦταν πολὺ μορφωμένος. Ἔγινε χριστιανὸς ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο, μὲ τὸν ὁποῖο καὶ συνεργάστηκε, στὴν διάδοση τοῦ Εὐαγγελίου. Τὸν ἀκολούθησε στὴν Ἱερουσαλὴμ καὶ κατόπιν ἐπιφορτίστηκε νὰ πάει στὴν Κόρινθο γιὰ νὰ δεῖ τὴν κατάσταση τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας.

Κρατικοποίηση των νεκρών.Ή εφιαλτική αυτή νομοθεσία δέν είναι μόνον ανίερη άλλα καί αντισυνταγματική.


Όλοι οί Έλληνες πληροφορηθήκαμε τελευταία ότι ή Κυβέρνηση προωθεί νόμο
ώστε μετά τόν θάνατο κάθε ανθρώπου, τό σώμα του, ή σορός του, από εδώ και πέρα νά ανήκει στην ιδιοκτησία τού Κράτους !

Ό σκοπός του Νομοθέτη, κατά τήν αιτιολογία του, είναι τά όργανα νά δίδονται γιά μεταμοσχεύσεις.

Πρώην αρχηγός Τουρκικών ΕΔ: "είμαστε κότες"


Σοκ έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά την διαρροή στο διαδίκτυο μέρους της ομιλίας του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ίσικ Κοσάνερ,
όπου παραδέχεται τα τραγικά λάθη και τις γκάφες που κάνει ο Tουρκικός Στρατός στις συμπλοκές του με το ΡΚΚ .

Σαν Σημερα 25 Αυγούστου 2011



Γιορτάζουν:  Βαρθολομαίος, Τίτος
  • Γεγονoτα

1609: Ο Γαλιλαίος επιδεικνύει το πρώτο τηλεσκόπιο σε βενετούς συγκλητικούς.
1914: Παραιτείται από την πρωθυπουργία ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Διχασμός στην Ελλάδα.
1949: Στις 5:30 το πρωί ο στρατός εξαπολύει την τελική επίθεσή του στον Γράμμο κατά των ανταρτών.
1981: Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάζεται σε φυλάκιση 20 ετών.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διαμαρτυρία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος κρατουμένου στις φύλακες Κορίνθου?

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011


Λεγομαι Καρυδακη Αικατερινη, σπουδαζω νομικη στο πανεπιστημιο του Μοναχου. Ο πατερας μου, Καρυδακης Σπυριδων, βρισκεται εδω και 4 χρονια στις φυλακες Κορινθου...αφου πρωτα εμεινε για εναν χρονο στις φυλακες του Κορυδαλλου.

μήνυση, έγκληση και πολιτική αγωγή 7 τρις ευρώ κατά παντός υπευθύνου.




Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη 15121 Αθήνα,
Τηλ. 6980203968
Η παρούσα κατατέθηκε στο Γραφείο Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου Ευάγγελου  με αρ. πρωτ. 0749/ 22-8-2011

Σαν Σημερα 24 Αυγούστου 2011


  • Γεγονoτα
79 π.Χ: Εκρήγνυται ο Βεζούβιος, θάβοντας κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια.
410: Οι Βησιγότθοι υπό τον Αλάριχο καταλαμβάνουν τη Ρώμη, κλείνοντας το κεφάλαιο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1572: Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. 70.000 γάλλοι ουγενότοι (προτεστάντες) σφάζονται κατ' εντολή των καθολικών αρχών.
1949: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.
1975: Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον Ιωάννη Ντεγιάννη, εκδίδει την απόφασή του στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου. Θάνατος για τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Νικόλαο Μακαρέζο. Οκτώ κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ισόβια, επτά σε ποινές προσκαίρου καθείρξεως και δύο αθωώνονται. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση Καραμανλή μετατρέπει τις θανατικές ποινές σε ισόβια.
1991: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτείται από την ηγεσία του ΚΚΣΕ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα από την πτώχευση του 1893 ως την "επανασταση στο Γουδή"



Του Μιχαλη Ψαλιδοπουλου*
Η ιστορική παραδοχή του Χαρίλαου Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» στις 10 Δεκεμβρίου 1893 σηματοδοτεί ανάγλυφα τη θλιβερή κατάληξη μιας οικονομικής πολιτικής μεγάλων φιλοδοξιών και αγαθών προαιρέσεων, τα διδάγματα της οποίας δεν έχουν ακόμα, έναν αιώνα αργότερα, συζητηθεί ευρέως.

Διχασμός στην Μεγαλόπολη για τις φυλακές


Το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν φυλακές σε περιοχή του νέου Δήμου Μεγαλόπολης, φαίνεται ότι προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, διχάζει το δημοτικό συμβούλιο και προκαλεί διάσπαση στην παράταξης του Δήμαρχου.

Σαν Σημερα 23-08-2011



23 Αυγούστου
Επέτειοι:  Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του
  • Γεγονoτα
1617: Ο πρώτος δρόμος μονής κατεύθυνσης δημιουργείται στο Λονδίνο.
1793: Η επαναστατική Γαλλία εισάγει για πρώτη φορά την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, καλώντας στα όπλα όλους του Γάλλους, ηλικίας 18 έως 25 ετών.
1979: Ο σοβιετικός χορευτής Αλεξάντερ Γκοντούνοφ αυτομολεί στη Δύση.
1982: Η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίζεται με νόμο (Ν. 1285) που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.
2004: Η Αθανασία Τσουμελέκα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 20.000 μ. βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την ίδια μέρα, η Χρυσοπηγή Δεβετζή στέφεται αργυρή ολυμπιονίκης στο τριπλούν

Άλλα δυο μπουμπούκια της Υπατίας στα χέρια της Αστυνομίας για κλοπές και διαρρήξεις


.


Δυο Αλγερινοί, από τους γνωστούς αγωνιστές της Υπατίας, συνελήφθησαν εχθές από την Αστυνομία, γιατί είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα της πόλης, σπάζοντας τα παμπρίζ και κλέβοντας από το εσωτερικό των αυτοκινήτων διάφορα αντικείμενα. Διαπιστωμένα οι δράστες είχαν επιτεθεί και κλέψει τουλάχιστον 34 αυτοκίνητα.
Κατά την σύλληψη τους έφεραν μαζί τους εκτός από τα κλασσικά εργαλεία της “δουλειάς” και μιά συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης για… κάθε ενδεχόμενο. Οι δυό αγωνιστές της Υπατίας 24 και 26 χρονών, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα ένω δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι γνωστοί επίσης ΔΙΚΙΝΗΤΕΣ και προστάτες τους έχουν σπεύσει για συμπαράσταση στους ταλαίπωρους!
.
Ο ένας εκ των Αλγερινών είχε αιτηθεί και πολιτικό άσυλο… Αυτά είναι!!!

Συνελήφθη δραπέτης


Αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στην περιοχή των Ιωαννίνων, άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια και έσπευσε να τη βοηθήσει.
Εκεί διαπίστωσε ότι στην γυναίκα είχε επιτεθεί ένας 33χρονος Αλβανός για να την ληστέψει. Ο ίδιος επιτέθηκε και στον αστυνομικό που κάλεσε συναδέλφους του και τελικά συνέλαβαν το δράστη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΣ "ΜΟΔΟΣ" ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ..

Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ



«Στο δικαστήριον επαρρησιάσθησαν μερικοί άτιμοι μικροί άνθρωποι, ψευδομάρτυρες και έλεγαν πως είδαν αναφορές και άλλα ψέματα. Ηλθαν απ’ όλα τα μέρη τίμιοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, είπαν πως όλα αυτά είναι ψέματα {…} Μας κατέβασαν, μας εδιάβασαν την απόφασιν